Nyitásként Dénes Mercédesz főiskolai bajnok!

Elkezdték a szezont az Érdi Spartacus SC birkózói, akik Balkányban, Egerben és Adácson, míg a szumósok Kőbányán szerepeltek.

Hasonló tartalmaink:

Jól indult a szeptember a birkózóknál és a szumósoknál is, hiszen két hétvégén négy versenyen indultak a Spartacus sportolói. Előbb a diák II. korcsoport Balkányban volt érdekelt egy nemzetközi, meghívásos viadalon, ahol a magyar csapatokon kívül horvát, ukrán, olasz, szerb, román és szlovák sportolók indultak. A tanév első versenyén Gazsi Máté (42 kg) ezüst-, Hegedűs-Nagy Bence (50 kg), Gyenes Bence (54 kg) és a diák I. korcsoportban Balogh András (54 kg) bronzérmet szerzett. Eközben Egerben tartották az egyetemi és főiskolai országos bajnokságot, ahol Dénes Mercédesz szép birkózással lett a női mezőny 55 kilós súlycsoportjának aranyérmese.

Dénes Mercédesz Főiskolai Bajnok Eger - Südi Gábor edzővel 09.02_

Ezt követően az érdiek három korosztálya vett részt az Adácson rendezett SZER-KO Kupán. A magyarokon kívül Dunaszerdahelyről, Rimaszombatról és Beregszászról is érkeztek birkózók az eseményre, ahol a Kaszás-testvérek (Elza és Lilla) egymás ellen döntőztek, s az összes érdi induló dobogóra állhatott. A gyerek korcsoporban Szenicza Nimród (29 kg), Marcinkovics Kovács Keve (35 kg) és Jakab Roland (25 kg) is első helyen végzett. A diák II-ben Sipos Milán (46 kg), Krokavecz Mátyás (50 kg), illetve a testvérét, Elzát legyőző Kaszás Lilla (46 kg) is aranyérmes lett. Hermann Norbert (54 kg) ezüst-, Jakab Dániel (38 kgÖ, Bákai Ferenc Krisztofer (35 kg) és Finta Patrik (50 kg) bronzérmesként zárt. A diák egyes korcsoportban Sipos Alex (69 kg) második helyen végzett.

A szumósok a Kőbányai Sport Club rendezte meg az U12-es és U21-es korcsoport országos bajnokságát, amely mellett az U14-es, U16-os és U18-as korcsoport számára válogatóversenyt tartottak az Európa-bajnokság elé. Az érdiek itt is kitettek magukért, hiszen tizennyolc alkalommal állhattak dobogóra, ebből hat országos bajnoki cím és két ob-második helyezés született. Többen több korosztályban is indultak.

Országos bajnok lett az U12-eseknél 45 kilóban a lányoknál Baljer Kitti, a fiúknál Gazsi Máté, az U21-eseknél az U18-as korosztályban is aranyéremmel záró 70 kilós Buzás Patrik, a 92 kilósoknál Délczeg József, a 100 kilósoknál Molnár Tamása 85 kilósoknál pedig Végh Richárd. Baljer Kitti az U14-eseknél is megnyerte a 40 kilogramm küzdelmeit, míg Baljer Roxána az U14-es és U16-os 50 kilós kategóriában is ezüstérmes lett. Délczeg Edvárd az U18-asoknál lett a +95 kilogramm aranyérmese. Mellettük Kovács Áron (U12, 35 kg), Pataki Sámuel (U18 és U21 90 kg) másodikként, Kovács Dávid (U14, 55 kg) harmadikként, Krokavecz Mátyás (U12, 55 kg) ötödik helyen végzett. A tizennyolc éremmel az Érdi Spartacus a csapatok közötti pontversenyben második helyen zárt.

 

 

Címkék