Négy csapattal vágnak neki az idénynek a vízilabdázók

Hétvégén az ÉRD Arénában tartott kétnapos utánpótlás vízilabda tornát a Budapesti Honvéd SE kihelyezett, érdi szakosztálya, amely a 2017/2018-as idényben már négy csapattal szerepel.

Hasonló tartalmaink:

Alig néhány éve jött létre a Budapesti Honvéd SE érdi szakosztálya, de a csapat idén a serdülő (2001-es), a 2004-es, a 2005-ös és a 2006-os korosztály budapesti bajnokságaiban is elindul, emellett fejlemény, hogy a Honvéd Utánpótlás Vízilabda Klub (HUVK) keretein belül még az országos bajnokságban is érdekelt lesz a csapat.

A hétvégi tornán a szombati játéknapon a 2004-es csapatok szálltak vízbe, ahol az érdiek két győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyet szerezték meg a Győri VSE és a megerősödött Aquaworm mögött, a dorogi Új Hullám előtt.

– Ügyesek voltak a gyerekek, ez az első felállásuk volt a 2004-es korosztályban, eddig a 2005-ösök és 2006-osok és a 2003-asok voltak, most már a 2004-esek is összejöttek annyian, hogy el tudjuk őket indítani – kezdte Vargáné Gazdag Erika a Honvéd érdi szakosztályának vezetője, a 2004-es csapat edzője. – Pozitív volt a torna, harmadikak lettünk. Én bíztam egy kicsit jobb eredményben, de először játszottak együtt a gyerekek. Egy kicsit le vannak maradva a korosztálytól, így ez az év még tanulóév lesz, de jövőre már utolérjük a többieket – tette hozzá.

Az idősebb korosztály, azaz a serdülők kétszer is csak egy góllal kaptak ki, ám hiába volt jobb a gólkülönbségük a harmadik helyezett OSC-hez képest, csak a negyedik helyen végeztek. A tornát a Százhalombatta nyerte az Új Hullámot megelőzve.

– Jól sikerült a felkészülés, többé-kevésbé rendesen megcsináltuk az alapozást, egy játékosom múlt héten eltörte a lábát és eleve tizenhárom hadra fogható játékosom volt, tehát ez elég fájdalmas probléma. – tekintett vissza Fazekas Márton, a Honvéd-Érd serdülő alakulatának edzője. – Számomra is új hír, hogy nem csak a Budapest, hanem az országos bajnokság nyugati csoportjában is elindítják ezt a csapatot a vezetésemmel, ami azt jelenti, hogy szombatonként és vasárnaponként is meccset játszanak a srácok. Ez óriási fejlődési lehetőség, de nagyon igénybe is veszi őket. – tette hozzá, megjegyezve, a csapat tagjainak el kell tudni viselni, hogy az országos bajnokságban elég komoly arányú vereségei is lesznek a csapatnak, mivel a fiatal szakosztálynak több éves a lemaradása a korosztályukhoz képest, hiszen jóval később kezdték meg a sportágat, mint más egyesületek.

A Honvéd Vízilabda Utánpótlás Kupán jelen volt Merész András, a Honvéd utánpótlás vezetője, aki korábban a férfi utánpótlás-válogatottal világbajnoki bronzérmet, Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, a felnőtt női válogatottal az Eb-n és a vb-n is bronzérmes, a 2012-es londoni olimpián negyedik lett. A korábbi szövetségi kapitány motivációs beszédet is tartott a fiatal érdi vízilabdázóknak.

– Szombaton voltam először ebben a gyönyörű létesítményben, most voltam másodszor, de most is eltévedtem. Szeretnék gratulálni Érd városának, amiért ilyen óriási létesítményei vannak és azért, hogy van még egy uszodájuk, mert azért tévedtem el, mert oda mentem… Ennek én nagyon örülök, mert a magyar úszás és vízilabda, illetve egyéb vízi sportágak nagyon megérdemlik ezeket a lehetőségeket – kezdte Merész András. – Novák Feri bácsival (a Honvéd vízilabda szakosztályának korábbi vezetője, az érdi szakosztály alapítója – a szerk.) nagyon régi a kapcsolatom, kifejezetten jóban vagyunk, még női vonalról ismerjük egymást. A Honvédhoz úgy kerültem, hogy Szívós Márton kért fel, aki a felsőbb korosztályok szakmai vezetője, ide pedig úgy, hogy Feri bácsi megkért, nézzek rá a csapatra, hiszen ugyanarról a klubról van szó – még ha ez Honvéd-Érd néven is fut –, hogy segítsek az edzőknek szakmai értelemben. Illetve azért is vagyok itt, mert a serdülők játszottak. A Honvéd Utánpótlás Vízilabda Klub el fog indítani egy országos gyerek és serdülő B-csapatot, ahol érdi gyerekek még sosem játszottak, így itt a lehetőség, hogy kettős igazolással játszanak. Még azt is szeretném elintézni, hogy a hazai mérkőzéseket itt játsszák és akkor Érden is lesz országos bajnokság vízilabdában. Remélem, ezek az első lépések lesznek egy sikeres szakosztály felépítésében.” – jegyezte meg Merész András, aki a játékosoknak is tartott egy motivációs beszédet, melyben ismertette az országos bajnokságban való indulás tényét, s elmondta továbbá, hogy ez egy lehetőség az érdi vízilabdázóknak, de ezzel élniük is kell.

– Ha heti négy edzésre jártak, akkor járjanak ötre, ha kell csinálni tíz fekvőtámaszt, csináljanak le tizenkettőt, ne nyolcat. A szorgalomról beszéltem nekik. Akibe egy pici tehetség is szorult, az megérdemli, hogy az akaraterő segítsen kibontakoztatni ezt. – fogalmazott Merész András.

Eredmények, Honvéd Vízilabda Utánpótlás Kupa, ÉRD Aréna
Új Hullám–Aquaworm 4–5
Budapesti Honvéd-Érd–Győri VSE 0–11
Aquaworm–Győri VSE 0–9
Budapesti Honvéd-Érd–Új-Hullám 9–5
Győri VSE–Új-Hullám 14–3
Budapesti Honvéd-Érd–Aquaworm 1–9
III. helyért: Budapesti Honvéd-Érd–Új Hullám 5–2
I. helyért: Győri VSE–Aquaworm 15–2

A torna végeredménye: 1. Győri VSE, 2. Aquaworm, 3. Budapesti Honvéd-Érd, 4. Új-Hullám

Új-Hullám–OSC 17–5
Budapesti Honvéd-Érd–Százhalombatta 3–9
OSC–Százhalombatta 3–11
Budapesti Honvéd-Érd–Új-Hullám 6–7
Százhalombatta–Új-Hullám 12–5
Budapesti Honvéd-Érd–OSC 5–6

A torna végeredménye: 1. Százhalombatta 9 pont, 2. Új-Hullám 6 p, 3 OSC 3 p, 4. Budapesti Honvéd-Érd 0 p

 

Címkék