Hétfőtől e-bérletet válthatunk a 30a vasútvonalon

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalszakasz után szeptember 18-tól már a 30a számú, Budapest és Székesfehérvár közti szakaszon is válthatnak elektronikus bérletet azok, akik új típusú, 2016. január 1-jével bevezetett személyazonosító igazolvánnyal (e-személyi) rendelkeznek.

Hasonló tartalmaink:

A bérlet ebben az esetben nem egy nyomtatott dokumentum: a MÁV-START pénztárosai az e-személyin található chipre „írják fel”, vagyis azon rögzítik digitálisan a megvásárolt terméket. A vonatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók – a nyomtatott menetjegyekhez hasonlóan – a modern jegyértékesítési rendszerrel együtt bevezetett új fedélzeti eszközökkel tudják ellenőrizni a bérlet érvényességét.

Az e-személyire írt bérlet óriási előnye, hogy az utasnak nem kell papíralapú bérletet őriznie, magánál tartania, ráadásul 3%-kal kevesebbet kell fizetnie. A sokoldalú, új típusú személyazonosító igazolvány egy újabb funkcióját a vasúttársaság – a tapasztalatgyűjtés, a lehetőség 2018 elején várható országos kiterjesztésének előkészítése érdekében – innovatív megoldásokra nyitott utasaival együtt kívánja tesztelni.

A vasúttársaság új szolgáltatásáról az utasok a Déli pályaudvaron, Kelenföldön, Érd alsón, Tárnokon, Martonvásáron és Székesfehérváron található jegypénztárakban, vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatnál érdeklődhetnek.

Jó hír a kerékpárosoknak: a MÁV-Strart szeptember 16. és 22. között, az Európai Mobilitási Héten minden utast díjmentes kerékpárszállítással, szeptember 22-én, az Autómentes Napon a forgalmi engedéllyel rendelkezőket ingyenesen utazási lehetőséggel várja. Részletek itt.

(Forrás: MÁV-Start Zrt.)

 

Címkék