Megújult a Marianum, épül az új szárny

Befejeződött a Marianum iskola energetikai korszerűsítése, már csak apró teendők vannak hátra. Az összes nyílászárót kicserélték, felújították a gépészetet, szigetelték a pincefödémet, az épület pedig új vakolatot, színt kapott. A beruházást az iskola fenntartója, a Székesfehérvári Egyházmegye pályázati forrás segítségével finanszírozta.

Hasonló tartalmaink:

A munkálatok június 18-án kezdődtek, és a napokban fejeződtek be. A tanítás zavartalanul kezdődhetett meg az iskolában – mondta az Érd Televíziónak Takácsné Tóth Noémi iskolaigazgató.

A Marianum nemcsak megújult, hanem új szárnnyal is bővül, az Edit utca felőli részen. Ennek munkálatai augusztusban kezdődtek. Az új, négy szintes, 1664 négyzetméteres épület új tornatermet, ebédlőt és négy tantermet foglal majd magában, és az épület mögött sportudvart is kialakítanak. A két épületet függőfolyosó köti majd össze.

Az új szárny várhatóan jövő augusztusban készül majd el, és szeptemberben már birtokba is vehetik a diákok. A terv az, hogy az új épületben gimnáziumi osztályok kapnak majd helyet 2019-től.

 

 

Címkék