Bringás nap a Pumukliban

Bringás napot tartottak a Pumukli Német Nemzetiségi Óvodában, az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódva. A gyerekek megmutathatták, milyen ügyesek, és a kerékpározás alapvető szabályaival is megismerkedhettek az Érdi Kerékpáros és Triatlon SE segítségével.

Hasonló tartalmaink:

Ki futóbiciklin, ki kétkerekűn, ki pótkerekes bringán kerülgette a felállított akadálypálya bójáit. Sok nevetéssel, mozgással telt a hétfő délelőtt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Vargáné Magyar Erika óvodavezető elmondta, a Pumukli csatlakozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett „Biztonságos Óvoda” programhoz, amelynek célja az óvodások biztonságosabb közlekedésre való felkészítése. Ehhez jól illeszkedett a kerékpáros nap. Egy másik program, az Ovi-Zsaru keretében rendőrök is ellátogatnak majd az intézménybe, hogy megismertessék a gyerekekkel a különféle közlekedési táblákat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A kerékpáros napot az Európai Mobilitási Hét keretében tartották az óvodában, nem véletlenül: az intézményben kiemelt szerepe van a környezettudatosságra való nevelésnek, márpedig a kerékpározás az egyik legzöldebb közlekedési mód.

 

Címkék