Hat góllal verte az MTK-t az ÉRD

Katarina Krpezs-Slezák tizenkét góljának és Julie Foggea remeklésének köszönhetően hat góllal, 23–17-re nyert az ÉRD az MTK Budapest ellen a K&H női kézilabda liga harmadik fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

A bajnoki rajt előtt ujjsérülést szenvedő Tóth Gabriella mellett ezúttal Takács Kittit sem nevezte a keretbe Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője, ám helyet kapott Reizinger Sára a tizenhatos keretben.

A találkozó elején Katarina Krpezs-Slezák és Klivinyi Kinga góljai után úgy tűnt, az ÉRD elbizonytalanítja a fővárosi kék-fehéreket, ám Tóth Eszter és Karnik Szabina góljaival a huszadik percben 5–3-ról fordítva szerezte meg az előnyt az MTK. Sőt, a szünet előtt Karnik mellett Szádvári kétszer is bevette Janurik Kinga kapuját, így a pihenőre egygólos vendég előnnyel vonultak a felek.

A második játékrészben Termány Rita ugyan kettőre növelte a vendégek előnyét, ám ezt követően az ÉRD fantasztikus húsz percet produkált: a kapuban Julie Foggea csupán két gólt kapott, egyet Mód Noémitől, egyet pedig Tóth Esztertől, míg az érdiektől Krpezs mellett Kisfaludy Anett, Mireya González és Gávai Szonja szállította a gólokat. A hajrá előtt már nyolccal ment a házigazda, majd az utolsó hat percet a vendégek két góllal megnyerték, ám az ÉRD így is hatgólos győzelmet aratott.

– Sportszerű mérkőzés volt, ahogy lenni szokott, az MTK nagyon harciasan és jól kézilabdázott, mi pedig lassan és körülményesen. Nem egészen úgy indult a meccs… Az első öt percben összefogottak voltunk, de utána körülményesen vittük fel, adtuk tovább a labdát… Nem volt egy olyan jó mérkőzés, hiszen a kézilabda része az első félidőben messze nem volt olyan, mint amilyet elképzeltünk magunknak. A második félidőben fordítottak a játékosok, feljavult a védekezés, nagyon jó kapusteljesítmény volt mögötte, Katarina Krpezs nagyon magabiztosan értékesítette a helyzeteit – neki nagy szerepe van abban, hogy ma tudtunk nyerni. Ennél több kell tőlünk a folytatásban, ez biztos, de a két pont meg van, győztünk és örülök neki – nyilatkozta Szabó Edina.

– Gratulálok az ÉRD-nek a győzelemhez, a lányaimnak pedig az első félidőhöz. Van az úgy, hogy a jobb csapatnak valami nem sikerül, a gyengébb csapatnak majdnem minden, ennek köszönhető az első félidei eredmény. A meccs előtt kértem a lányoktól, hogy fordítsunk a félidőben, mert az első két fordulóban a második félidőben acélosabbak voltunk, lehet, hogy elfelejtettem mondani, hogy hatvan percen keresztül legyünk acélosak. A második félidő elején bizonytalanná tettük magunkat, utána egyszerűbb volt az ÉRD-nek, bármennyire is kiválóan játszott. Ekkor mutatták azt, amire készültünk – értékelt Golovin Vlagyimir.

– Gratulálok az MTK-nak, úgy gondolom, nagyon jól harcoltak. Nem kezdtünk jól, lassúak voltunk, a labda is lassú volt, nem úgy küzdöttünk, ahogy szoktunk, szóval nem ez volt a legjobb meccsünk, de boldog vagyok, hogy nyertünk, ez volt a fontos számunkra. Remélem, a válogatott szünet után jobban játszunk – fogalmazott Katarina Krpezs-Slezák.

– Az első félidőre nagyon jól jöttünk ki az öltözőből és harcosak voltunk, sikerült mindent megcsinálnunk, amit megbeszéltünk, a második félidőre viszont bent ragadtunk, lelassult a játékunk, körülményesek voltunk, és nyilván az ÉRD megemberelte magát és átjutottak rajtunk – mondta a korábbi érdi játékos, Kovács Gréta.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 3. FORDULÓ
ÉRD–MTK BUDAPEST 23–17 (10–11)

ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 12 (5), Kiss N., Klivinyi 3, Kisfaludy 2, Signaté 1, C. Lassource 1
Csere:
FOGGEA (kapus), A. Bulatovics, M. González 2, Gávai 2, Roberts, Szabó L., Bernát, Reizinger
Edző: Szabó Edina

MTK BUDAPEST: Terenyi – Slakta, KARNIK 4 (1), Kovács G. 1, Gorilszka 1, Tóth E. 3, Szádvári 3
Csere:
Hlogyik (kapus), Mód 2, Dakos, Termány 2, Barna, Valovics, Kuti, Sallai 1
Edző:
Golovin Vlagyimir

Érd, 1000 néző. Vezette: Paska, Vastag
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–2. 14. p.: 5–3. 20. p.: 5–6. 26. p.: 9–8. 34. p.: 14–12. 42. p.: 17–13. 49. p.: 20–14. 54. p.: 23–15.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/1

Fotó: handballerd.hu

Címkék