Sajbán Máté: 10/10!

Az Érdi VSE három korábbi játékosa is pályára lépett egymás a Merkantil Bank Liga NB II hétvégi, tizedik fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

A hétvégén a télen Érdről az ETO FC Győrbe távozó Csizmadia Zoltán kezdőként kapott lehetőséget Bekő Balázstól a Sajbán Miklóst és Sajbán Mátét is soraiban tudó Budaörs ellen a másodosztály tizedik körében. Mindhárom labdarúgó az Érdi VSE-ben nevelkedett.

A mérkőzésen az idei évben szárnyaló huszonegy éves Sajbán Máté a 42. percben bevette Szatmári Zoltán kapuját, így a vendégek megszerezték a vezetést. A támadó pedig idei tizedik bajnoki gólját, amely a múlt heti, mórahalmi kupameccsel együtt már a tizenkettedik találata volt idén. A fordulás után a korábbi válogatott, Czvitkovics Péter is betalált, majd Csizmadia Zoltán nélkül szépített, de hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett az ETO FC Győr.

Merkantil Bank Liga NB II, 10. forduló
WKW ETO FC Győr–Budaörs 1–2 (0–1)
Gólszerzők: Szimcso (82.), ill. Sajbán Máté (42.), Czvitkovics (50.)

Az NB III Nyugati csoportjában ugyan megőrizte veretlenségét az Érdi VSE, ám a hazai pályán addig még százszázalékos TARR Andráshida SC elleni 1–1-es döntetlennel leszorult az élről Limperger Zsolt együttese. A Videoton FC második csapata ugyanis nyerni tudott Kaposváron, s hiába állnak azonos pontszámmal és jobb gólkülönbséggel a felek, a magyar labdarúgásban a több győzelem (5) többet ér, így jelenleg a fehérvári tartalékok vezetik a bajnokságot a négy sikerrel és három döntetlennel álló érdieket megelőzve.

NB III, Nyugati csoport, 7. forduló
TARR Andráshida SC–Érdi VSE 1–1 (1–1)
Gsz.: Kalamár (14.), ill. Pál Sz. (28.)

Nagy zakó… Előzetesen talán a tabellán hetedik Százhalombattai LK számított a tizenharmadik helyezett Tápiószecső FC elleni mérkőzés esélyesének, hiszen Rácz László együttese hazai pályán léphetett pályára a Pest megyei első osztály hetedik fordulójában. Aztán…

Aztán a vendégek öt perc alatt Králik Balázs duplájával elhúztak, a szünetben hárommal vezettek, majd a fordulás után Nagy Bence is megszerezte második gólját, a vendég Tápiószecső pedig kiütéses, 5–0-s győzelmet aratott.

Pest megyei I. osztály, 7. forduló
Százhalombattai LK–Tápiószecső FC 0–5 (0–3)
Gsz.: Králik (25., 30.), Nagy B. (45., 48.), Husza (67.)

Bravúrpont! Ha az imént azt írtuk, hogy az SZLK lehetett a mérkőzés esélyese, akkor a megye kettő déli csoportjában rendezett Diósdi TC–Pereg SE találkozón utóbbi, hiszen a DTC csupán tizenharmadik, a Pereg viszont második volt a mérkőzés előtt. Így aztán bravúrnak számít, hogy a házigazda Gál Tamás 33. percben szerzett góljával előnybe került, s hiába egyenlített a szünet előtt Rottenbiller István, a vendégek nem tudták megnyerni a mérkőzést.

A Törökbálinti TC halásztelki mérkőzése elmaradt.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 6. forduló
Diósdi TC–Pereg SE 1–1 (1–1)
Gsz.: Gál T. (33.), ill. Rottenbiller (45.)

A legalsóbb osztály, a megye három délnyugati csoportjában két nagy arányú vereség és két nagy arányú győzelem a térségi csapatok mérlege. A Tárnok BKSK Szigetszentmártonon, a Sóskút SKE hazai környezetben a Szigetbecse ellen győzött, míg az Érdi VSE II nem bírt a bajnokaspiráns Szigethalommal, a Dunafüred-Százhalombatta pedig a Bugyi második csapatától kapott ki.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 5. forduló
Szigetszentmárton KSE–Tárnok BKSK 0–4 (0–1)
Gólszerzők: Viszokai (5., 67.), Csibrik (78.), Lingli (88.)

Bugyi SE II–Dunafüred-Százhalombatta 2–0 (1–0)
Gsz.: Tóth T. (8., 84.)

Érdi VSE II–Szigethalom SC 1–5 (1–3)
Gsz.: Pintér N. (2.), ill. Kovács Béla (4., 11.), Komlósi (26.), Pádár (55.), Szenftlében (60.)

Sóskút SKE–Szigetbecse SE 9–0 (5–0)
Gsz.: Péter K. (10., 73.), Pénzes (13.), Drubics (28.), Berzéki (32., 87.), Surányi (39. – öngól), Nika (50.), Csóli (80.)

(Fotó: Budaörsi Sport Club Labdarúgó Szakosztály)

 

Címkék