Átadták az Érdi Diákságért Díjat

Múlt pénteken, az ifjúsági önkormányzati választás napján rendezték meg az Érdi Diákság Napját is, melyen első ízben adták át az Érdi Diákságért Díjat, amit annak a személynek ítéltek oda, aki az elmúlt évben a legtöbbet tette az érdi ifjúságért. Az Érdi Diákságért Díjat idén Glázer Tamás, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium történelem tanára nyerte meg.

Hasonló tartalmaink:

Urbán Jonatán a második Érdi Ifjúsági Önkormányzat diák-polgármestere  idén március 15-én kezdeményezte az Érd Diákságáért Díj megalapítását azzal a céllal, hogy az érdi ifjúságért legtöbbet tevékenykedő személyek a diákképviselő-testület döntésén alapuló, városi rangú elismerésben részesülhessenek, tekintettel arra, hogy álláspontjuk szerint sokan vannak, akik csendben, elismerést nem várva tesznek a diákok közösségéért, és ők azok, akik talán tudtukon kívül az igazi erőt jelentik. 2017-ben az elismerést egy fiatal érdi pedagógus, Glázer Tamás kapta.

Az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium történelem szakos tanára meghatározó személyisége az intézménynek. Kiváló szaktudása, szakmai elkötelezettsége és módszertani sokrétűsége egyik legkiválóbb tanárrá teszi. Nemcsak tudását ismerik el a tanulók, szülők és kollégák, hanem emberileg is nagyra tartják. Érdi lakosként mindig kiemelt figyelmet szentelt annak, hogy a város életébe bevonja tanítványait. Azonnal felkarolta az Ifjúsági Önkormányzat létrejöttével kapcsolatos gárdonyis feladatokat. Történelemtanárként az ifjúság állampolgári nevelését már előtte is fontosnak tartotta, de a választópolgárrá nevelés ettől az időponttól prioritást jelentett nála. A befektetett munka meghozta eredményét. Többek között az Ő érdeme is, hogy a diákság a Gárdonyiban első perctől kezdve nagyon komolyan vette ezt az érdi kezdeményezést, s  Gárdonyis diák – Tomka Lilla - lett az első diákpolgármester. Időt, energiát nem kímélve mindig ott volt, irányított, segített abban, hogy az elképzelések megvalósuljanak. Szívesen vesz részt innovációkban, s kezdeményez új programokat, nagyon jó egyensúlyt teremtve a fiatalság kívánságai, elvárásai és a közérdek között.

Az elismerés átadására az ifjúsági önkormányzati választás eredményhirdetésének napján, azaz az Érdi Diákság Napján került sor. Az elismerést a leköszönő diákpolgármester, Urbán Jonatán és T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere adta át.

 

 

 

 

Címkék