Búcsúzott a Magyar Kupától a Budaörs

A női kézilabda Magyar Kupa második fordulójában hatgólos hátrányból is egyenlített, de végül 32–28-ra kikapott az MTK Budapest vendégeként, s búcsúzott a sorozattól a Budaörs Handball.

Hasonló tartalmaink:

Mihály Attila lányaira nem várt könnyű feladat, hiszen a bajnokságban is közvetlen riválisnak számító MTK vendégeként léptek pályára. Az első játékrészben a fővárosi kék-fehérek hatgólos előnyre tettek szert, ám innen egyenlíteni tudtak a Pálos-Bognár Barbarát nélkülöző vendégek.

A fordulás után tartotta a lépést a vendég együttes, de a hajrában Szöllősi-Zácsik Szandra kilenc gólja is kevés volt a tizenkétszer betaláló Karnik Szabina és a hétszer eredményes Termány Rita mellett, így a Budaörs 32–28-as vereségével búcsúzott a sorozattól.

Az ÉRD a harmadik fordulóban csatlakozik a Magyar Kupa küzdelmeihez, hiszen a versenykiírás értelmében az előző évi bajnokság harmadik és negyedik helyezettje ekkor kapcsolódik be a sorozatba. A következő forduló sorsolását október 10-én tartják, a mérkőzést pedig november 8-án. A résztvevő csapatokat területi fekvésük figyelembevételével sorsolják össze. Azonos osztályú csapatok esetében az először kihúzott, különböző osztályú együttesek esetében az alacsonyabb osztályút illeti meg a pályaválasztói jog.

Az ÉRD jó eséllyel az NB I/B-s Szent István SE, a Vasas SC vagy az MTK Budapest közül kap ellenfelet a területi elvet figyelembe véve.

Női kézilabda Magyar Kupa, 2. forduló
MTK Budapest–Budaörs 32–28 (15–14)
Legjobb dobók: Karnik 12 (5), Termány 7, Tóth E. 4, ill. Szöllősi-Zácsik 9, Ertl 5 (1), Zsigmond 4

(fotó: MTK Budapest/Zádor Péter)

Címkék