Nagy derbi lesz!

A K&H női kézilabda liga negyedik fordulójában nagy rangadót tartanak a Balaton partján. A tavalyi bronzérmes ÉRD a nyáron alaposan megerősített Siófok KC-hoz látogat.

Hasonló tartalmaink:

Hét plusz egy érkező, nyolc távozó. Idén nyáron is nagy volt a játékosmozgás a Siófoknál, hiszen távozott Chloé Bulleux, Deáki Dóra, Brettner Zsófia, Triscsuk Krisztina, Farkas Evelin, Jelena Agbaba, Marija Agbaba és Gercsó Nóra, valamint a tavalyi vezetőedző, Horváth Roland helyett a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Kim Rasmussennek a testvére, Lars ült le a kispadra.

A nagy változások ellenére az SKC ígéretesen kezdte a szezont, hiszen a nyitókörben könnyedén, 34–18-ra intézte el az MTK-t a Beszédes József Általános Iskolában, majd Debrecenben is könnyen, 28–22-re nyert. A harmadik körben azonban 31–20-as vereséget szenvedett Győrben, így az ötödik helyet foglalja el a tabellán.

Lars Rasmussen lányai hét közben már pályára léptek egyszer, ugyanis az előző bajnokságban nyolcadik helyen végző együttes a Magyar Kupa második körében Kozármislenyben lépett pályára, ahol rendkívül magabiztos, 39–12-es győzelmet aratott.

– Úgy gondolom, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Az ÉRD komoly játékerőt képvisel. Bízom a csapatomban és remélem, hogy hazai pályán meg tudjuk szerezni a két pontot. A védekezésünk kulcsfontosságú lesz – fogalmazott a siofokkc.hu-nak adott nyilatkozatában a három bajnokin tizenhétszer eredményes, ezzel a házi góllövőlistát vezető román balátlövő, Gabriela Perianu.

Az ÉRD a bajnokságban első igazán éles mérkőzésére készül, hiszen a Békéscsaba (35–24), a Vasas (37–21) és az MTK (23–17) elleni találkozók szinte kötelező győzelmek voltak.

A két csapat huszonkettedik alkalommal találkozik egymással az élvonalban, ebből az ÉRD tizenháromszor, a Siófok nyolcszor győzött. A Balaton-parton Szabó Edina együttese tizenegy meccsből hatszor kikapott, ötször nyert.

Az október 7-én, 18.15-kor kezdődő mérkőzést Hargitai Gábor és Markó Gábor vezetik. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A forduló rangadója mellett a Budaörs az eredetileg október hatodikára kiírt Kecskemét elleni találkozóját a hétközi Magyar Kupa-forduló miatt vasárnap 18 órára halasztották el.

K&H női kézilabda liga, 4. forduló
10.07., 18.15:
Siófok KC–ÉRD (tv: M4 Sport)
10.08., 18.00: Budaörs–Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 4. forduló
10.07., 17.00:
NEKA–Százhalombattai KE

Címkék