Végig vezetve ütötte ki a Siófokot az ÉRD!

Csupán 0–0-nál és 1–1-nél volt döntetlen, ezt leszámítva az ÉRD végig vezetve korán tetemes előnyt kiharcolva ütötte ki saját pályáján 32–22-re a Siófok KC-t a K&H női kézilabda liga negyedik körében.

Hasonló tartalmaink:

Tóth Gabriella debütált az ÉRD-ben. A szezonkezdet előtt ujjsérülést szenvedő, Győrből kétéves kölcsönbe érkező irányító először lett nevezve bajnoki mérkőzésre az ÉRD színeiben.

A forduló rangadóján az ÉRD nem kegyelmezett a házigazdának, hiszen a mérkőzés elején Mireya González, Klivinyi Kinga, Kisfaludy Anett és Katarina Krpezs-Slezák is bevette Denisa Dedu kapuját, és a vendégek úgy léptek el folyamatosan, hogy sok gyors indítást rosszul adtak Krpezsnek, de a kapuban Janurik Kinga lehúzta a rolót.

Jól jelzi, hogy min ment keresztül nyáron a Siófok, az a tizenharmadik percbeli momentum, amikor Camille Aoustin leteremtette csapattársát, Dedut, amiért nem indított gyorsan – kiváló egyéni képességek, de még nem forrtak csapattá.

Ellenben az ÉRD-et nem lehetett megtörni, hiába kérte kimásodik idejét Lars Rasmussen a huszadik percben, a hazaiak csak négy gólt tudtak ledolgozni az akkorra kialakult hétből (10–13).

Az első játékrész vége kifejezetten szorossá vált, de csak úgy, hogy nem nézzük az előzményeket (12–16).

A térfélcsere után Andjela Janjusevics beindult, de hiába lőtt három gólt egymás után, az ÉRD mindre válaszolt, sőt, tíz perc elteltével már 22–15-re vezettek a vendégek. Ekkor kérte ki utolsó idejét a sorok rendezésére a Balaton-partiak trénere, de ez sem segített, Jamina Roberts triplájával negyed órával a vége előtt meg lett a közte tíz, majd a folyamatos emberelőny és hétméteresek után egy négygólos szériával Sanja Damnjanovics hétre csökkentette a házigazda tetemes hátrányát.

A Siófok minden próbálkozása hiábavaló volt, a 4–0-ra egy 0–4-gyel válaszoltak Szabó Edináék.

Az 54. percben pedig pályára lépett Tóth Gabriella is, ám Szemerey Zsófi a hétméteresét és a ziccerét is hárítani tudta… Ennek ellenére az ÉRD Szabó Laura góljával állította be a 32–22-es győzelmet.

– Nem ilyen meccsre készültünk, arra számítottunk, hogy nagyon kemény és szoros lesz, ez nagy meglepetés nekünk, viszont egy percig sem lankadt a figyelmünk, a koncentrációnk és ez nagyon jó! Az, hogy tízzel tudtunk itt nyerni, nagy dolog, most egy kicsit örülünk, aztán megyünk tovább és reméljük, át tudjuk menteni ezt a formát a következő meccsre is – fogalmazott Janurik Kinga.

– Itt Siófokon mindig nehéz meccseket játszunk, erősített is a Siófok. Nem gondolnám, hogy a két csapat között ekkora különbség van, szóval nagy dolog, hogy ilyen sok góllal tudtunk itt nyerni. Csapatként működtünk, ezért nyertünk ennyi góllal – mondta Kisfaludy Anett.

– Fantasztikus volt. Büszke és boldog vagyok, azért, hogy így nyertünk. Jól sikerült a felkészülés, az elejétől a végéig jók voltunk. A védekezés remekül működött, a kapusteljesítménnyel együtt, ebből pedig tudtunk futni és könnyű gólokat szerezni – nyilatkozta Andjela Bulatovics.

– Nem erre számítottunk, arra készültünk, hogy talán a végén egy-két góllal fog eldőlni, de hálistennek nem így lett, nagyon élveztük és jó volt így együtt játszani. A védekezés volt az alap, abból sok gyors gólt tudtunk lőni, Kinga is jól védett, így könnyebb volt és felszabadultabban tudtunk játszani – mondta Klivinyi Kinga.

Az ÉRD október 11-én, szerdán 19 órakor a Győri Audi ETO KC-t fogadja az ÉRD Arénában. A mérkőzést az M4 sport élőben közvetíti.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 4. FORDULÓ
SIÓFOK KC–ÉRD 22–32 (12–16)
Siófok, 500 néző. V: Hargitai, Markó

SKC: Dedu – Aoustin 2, Perianu 3, Nze Minko 2, Al-Gaui 1, JANJUSEVICS 5, Such
Csere: Szemerey (kapus), Mazák-Németh, DAMNJANOVICS 7 (4), Jezics 2, Gnabouyou, Böhme, Ferenczy
Edző: Lars Rasmussen

ÉRD: JANURIK – KRPEZS-SLEZÁK 10 (1), M. González 2, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 1, KLIVINYI 6, C. Lassource 3
Csere: Foggea (kapus), Signaté 1, Gávai 2, ROBERTS 5, Kiss N., Tóth G., Szabó L. 1, Bernát
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 6. perc: 1–4. 13. p.: 3–9. 19. p.: 6–11. 26. p.: 10–13. 36. p.:  15–19. 46. p.: 16–27. 53. p.: 20–31.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1

MESTERMÉRLEG

Lars Rasmussen: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondani. Reméltük, hogy sikerül egy szoros meccset játszanunk, de ma az ÉRD jobb volt.

Szabó Edina: – Egy sportszerű mérkőzés volt mindkét csapat részéről, ezen a meccsen az ÉRD jól játszott, stabil volt és meg tudta nyerni a meccset – ez egy fontos két pont volt, komoly győzelem. De ez csak egy meccs volt, hogy mit bizonyítanak a csapatok, az hosszabb távon dől el, mindenesetre ez nekünk fontos pillanat volt. Szívből gratulálok a játékosoknak és a stábnak, akik sokat dolgoztak közösen, hogy ez a mérkőzés így alakuljon.

Címkék