Több százan voltak az állati családi napon

Több százan vettek részt az Öthét Egyesület Pest megyei tagozata által szervezett Állati jó családi és örökbefogadási napon vasárnap az érdi főtéren. Az állatok világnapja alkalmából szervezett egész napos rendezvényen színpadi műsorok és állatos bemutatók váltották egymást, de kihirdették a programhoz kapcsolódó rajzverseny eredményeit is, amit három korcsoportban hirdettek meg.

Hasonló tartalmaink:

Bada Zoltán, az Öthét Egyesület Pest megyei tagozatának elnöke, az állati jó családi nap főszervezője az ÉrdMost-hu-nak elmondta, hogy bár egész nap borult volt az ég, ennek ellenére folyamatosan érkeztek újabb és újabb családok, hogy részt vegyenek a gazdag programon. A főszervező azt mondta, nagyon elégedett a rendezvénnyel, de jövőre szeretne visszatérni a korábbi hagyományokhoz és nyár búcsúztató állati napot szeretne szervezni annak érdekében, hogy még többen részt tudjanak venni azon. – A legnépszerűbb program idén is a rendőrségi kutyás bemutató volt, de nagyon jól sikerült a többi program is, és Pingvin Pityu sem veszített a népszerűségéből Érden, a gyerekek most is imádták az Öthét Egyesület kabalafiguráját – mondta Bada Zoltán.

A reggeltől kora estig tartó családi napon volt állatsimogató, kutyás bemutató, hüllőshow, de még rendőrségi lovak is, és meg lehetett ismerkedni több kutyás alapítvánnyal – köztük az érdi Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvánnyal, ahonnan többen távoztak örökbefogadási szándékkal.

Az Állati jó családi és örökbefogadási napon hirdették ki az állatok világnapja alkalmából megrendezett rajzverseny eredményeit is, melyre 240 rajz érkezett, s amelyek már láthatók a Szepes Gyula Művelődési Központban.  A rajzokat szakértő zsűri, Hudák Mariann és Kéri Mihály értékelte. A díjakat és az azzal járó rendkívül gazdag ajándékcsomagokat T. Mészáros András polgármester adta át.

Köszönet a támogatóknak:

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata, Kertváros Magazin, Hunrods Kft., Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány, Érdi Állatkórház, Tesco (Érd), Szőrmók Kutyamosó, Öthét Egyesület Pest megyei tagozata, Xeless Kft., Interambulance Zrt., Szepes Gyula Művelődési Központ, Polgárőrség, ÉKFI, Városrendészet, Némedi Varga Tímea

Fellépők:

 Érdi rendőrkapitányság
 Készenléti Rendőrség
 Ebdorádó  kutyakiképző iskola
 Zöld Zebra Egyesület
Azúr kutyaiskola
ÉTC
Frutti Tánc Sportegyesület
Érdi Táncsport Egyesület
Bonton
Jp Dance Company
Masters
Pingvin Pityu
Tranzit Zenekar
Miki&Niki

Eredmények:

Óvodások:

1. helyezett: Tápai Zita – Meseház Óvoda

2. helyezett: Horváth Jázmin – Szivárvány Óvoda

3. helyezett: Nyári Emese – Fácán Óvoda

Különdíj: Mága Fruzsina – Meseház Óvoda

Általános iskolások 1-3. osztály:

1. helyezett: Bihari Dzsesszika – Érdligeti Általános Iskola

2. helyezett: Bartus Annamária – Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola

3. helyezett: Horváth- Meggyesi Barnabás - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola

Különdíj: Maráti Míra - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola

Általános iskolások 4-8. osztály:

1. helyezett: Gulyás Bernadett – Érdligeti Általános Iskola

2. helyezett: Balogh Flóra Anna – Vörösmarty Mihály Gimnázium (kis gimnázium)

3. helyezett: Urbán Eszter - Érdligeti Általános Iskola

Különdíj: Nagy Nikolett - Érdligeti Általános Iskola

(fotó: Boros Sándor)

 

 

Címkék