Egy nap az állatokért

Az állatok világnapját 1931 óta minden esztendőben Assisi Szent Ferenc halálának napján, október 4-én ünnepeljük. Célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. Ezt kívánta elérni az a rendezvény is, amit a Szivárvány ovi apróságainak rendezett a Szociális Gondozó Központ, előadással, játékkal, no meg állatokkal.

Hasonló tartalmaink:

Másodízben rendezte meg a Szociális Gondozó Központ az állatok világnapját a régi Parkvárosi Közösségi Házban október 3-án. Mint Kiss Sándor szociálpedagógustól, a délelőtt szervezőjétől megtudtuk, a tavalyi rendezvény annyira sikeres volt, hogy idén már kérték az óvodások.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Annyiban más volt az idei program, hogy most nemcsak az állatok, hanem a zene világnapját is megünnepelték: a Szivárvány ovi Őzike csoportja Prokofjev Péter és a farkas című szimfonikus meséjét adta elő a többi óvodai csoportnak a moziteremben.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az előadás után a gyerekek megismerkedhettek különféle régi népi játékokkal, az Éltető Értékeinkért Egyesület jóvoltából.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Simogathattak nyuszit, találkozhattak Gyurrrikával, a papagájjal és csivitelő kanárikkal (az állatokat tenyésztők hozták el a rendezvényre), és ellátogatott a gyerekekhez Kózel Gyula bullmasztiff-tenyésztő is, egyik kutyájával.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ez a nap azért is volt nagy élmény, mert a gyerekek sajnos egyre kevesebb állatot ismernek testközelből, a kutyán, macskán kívül, és a családok nehezen jutnak el vadasparkba, állatkertbe – pedig ezek az élmének is kellenek ahhoz, hogy egy gyerekből a többi élőlényt tisztelő felnőtt, illetve felelős állattartó váljon.

Címkék