Alma, alma, alma…

Ezen a pénteken minden az almáról szólt az Érdi Szivárvány Óvoda Tusculanum Tagóvodájában, ahol délelőtt rendezték a hagyományos családi napot, kézműves és ügyességi foglalkozásokkal, sütiversennyel és kvízjátékkal.

Hasonló tartalmaink:

Több éves hagyomány már az Alma-nap, amelyre nemcsak a gyerekeket, hanem a szülőket is várták a Tusculanum tagóvodában. A család apraja-nagyja együtt készíthetett őszi – természetesen almás – díszeket, különféle technikákkal, és vehettek részt a kvíz-, illetve ügyességi játékokban. Aki elfáradt, az leülhetett diafilmeket nézni az egyik teremben.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nem maradhatott el a szintén hagyományos sütiverseny sem – a sokféle finomságban egyetlen közös volt: hogy mind almával készült.
– Csoportonként két szülő nevezhetett a versenyre. Nemcsak a süteményt kértük, hanem a receptet is, ezeket ugyanis összegyűjtjük, és karácsonyra ajándékba adjuk minden óvodásunk édesanyjának – mondta az ÉrdMostnak az Alma-nap főszervezője, Kádár Andrea óvodapedagógus.

Ez a nap alkalmat adott arra is, hogy a szülők bejárják az óvoda épületét, és megnézzék az újonnan kialakított tornatermet – a Tusculanum tagóvoda ugyanis a nyáron teljes energetikai felújításon esett át; a munkálatok most fejeződnek be. Mint Kádár Andrea elmondta, már most érzékelhető az átalakítás hatása, nemcsak a hő-, hanem a hangszigetelés tekintetében is.

 

Címkék