Könnyed érdi siker Budaörsön

Az ÉRD női kézilabdacsapata 34–24-re nyerte a szomszédvári rangadót a Budaörs vendégeként a K&H női kézilabda liga 13. fordulójából előrehozott mérkőzésen.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edina együttese 0–0 után csupán kétszer nem vezetett, 1–1-nél és 2–2-nél, de Klivinyi Kinga gólját követően az ÉRD Katarina Krpezs-Slezák duplájával meglépett. A különbség pedig apránként nőtt. Tizenkét perc után Janurik Kinga csak két gólt kapott, a Budaörs pedig három hétméteressel volt még pariban, ám a jobb ritmusban játszó vendég együttes Mireya González vezetésével a szünetre négygólos előnybe került.

A fordulás után az ÉRD felpörgött, nyolc perc alatt hétgólosra növelte előnyét. Ezt követően viszonylag kevés akciógól született, hiszen a második játékrészt a hétméteresek jellemezték, de Jamina Robertsék a lerohanásokban is jeleskedtek, így a hajrára nyolcgólos vendégvezetéssel fordultak a csapatok. A vállsérülés miatt Pálos-Bognár Barbarát nélkülöző Budaörs úgy tűnt, tud kozmetikázni az eredményen, miután másfél perc alatt háromszor is bevette Julie Foggea kapuját, ám az ÉRD az utolsó percben tízre növelte előnyét, végül magabiztos, 34–24-es győzelmet aratott.

– Minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy nyerni szeretnénk, de ha az nem sikerül, akkor a hibáinkból akarunk tanulni. A következő meccsekre igyekszünk a hibákat kijavítani, előrelépni. Fiatalok vagyunk és előre vezet az utunk. Gratulálok a vendégeknek! – értékelt Gerháth Fanni, a Budaörs hat góllal záró átlövője.

– Gratulálok a Budaörsnek, nagyon nehéz, kellemetlen ellenfél volt, végig küzdöttek és hajtottak! Volt egy hetünk a felkészülésre, aminek örülünk, hiszen ez egy komoly meccs volt. Boldogok vagyunk az újabb két ponttal, megyünk tovább! – mondta Janurik Kinga.

A Budaörs október 27-én az Alba Fehérvár KC-t fogadja, míg az ÉRD október 25-én Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia vendégeként játszik, a következő bajnoki mérkőzésére október 29-én kerül sor, amikor a DVSC-TVP-t látja vendégül az ÉRD Arénában. Győzelmével Szabó Edina együttese – a hét lejátszott bajnokinak köszönhetően – a tabella élére állt, míg Mihály Attila lányai két győzelemmel és négy vereséggel a kilencedik helyen állnak.

K&H női kézilabda liga, a 13. fordulóból előrehozott mérkőzés
BUDAÖRS–ÉRD 24–34 (11–15)
Budaörs, 1063
néző. V: Marton Zs., Szabó E.

BUDAÖRS: WÉNINGER – Juhos 5 (4), Hornyák Á. 2, Zsigmond 1, Szabadfi 1, Szöllősi-Zácsik 2, Berta 3. Csere: Sipeki (kapus), GERHÁTH 6 (3), Pásztor 1, Kaczur, Ert 2 (2), Brettner 1, Rácz R. Edző: Mihály Attila

ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 10 (3), M. GONZÁLEZ 5, Tóth G. 4 (3), Kisfaludy 1, Klivinyi 2, C. Lassource 1. Csere: Foggea (kapus), Signaté 1, A. Bulatovics 2, Gávai 2, Kiss N. 1, Szabó L. 2, Roberts 3, Reizinger, Bernát. Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 14. p.: 5–9. 21. p.: 8–12. 27. p.: 11–13. 36. p.: 13–19. 43. p.: 18–23. 49. p.: 19–28. 55. p.: 22–31.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 10/9, ill. 9/6

MESTERMÉRLEG

Mihály Attila: – Gratulálunk a vendégeknek, teljesen megérdemelten nyertek, egész egyszerűen azért, mert jelen pillanatban jobb és képzettebb játékosokból áll a keretük. Kicsit át kell alakítanunk a játékunkat, hiszen a szerkezetünk változott Pálos-Bognár Barbara kiesésével, illetve még a fiatalok sem tudnak annyit hozzátenni, mint amennyit kellene. Sokáig tartottuk magunkat, voltak jó periódusaink, mindenképpen jó alkalmat adott a mérkőzés arra, hogy lehetőséget adjak mindenkinek, kicsit próbálgatva az új párkapcsolatokat. Teljesen reális a különbség, amikor kellett a vendégek megrázták magukat. További sok sikert kívánok az ÉRD-nek!

Szabó Edina: – Köszönjük a Budaörsnek a mérkőzést, remek hangulat volt! Nagyon jól felkészített volt az ellenfél, de mi is készültünk és amikor meg tudtuk valósítani, amit szerettünk volna akkor igazán szép dolgokat játszott a csapatunk. Néha nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettük volna, a hazai csapat okosan lassította játékot, mi pedig egy ideig kapkodtunk, átvettük a ritmusukat. Ami az eredményt illeti, elégedett vagyok, még egyszer gratulálok a csapatomnak és sok sikert kívánok a Budaörsnek a folytatáshoz.

Címkék