Verhetetlen volt a Spartacus!

Hat győzelmet aratott az NB II-es felnőtt csapatbajnokság nyugati régió A-csoportjának küzdelmein az Érdi Spartacus SC. A hazai környezetben, az ÉRD Arénában megvívott fordulón az érdiek a Kőszeget, a KNSE-t és a Győrt is oda-vissza legyőzték.

Hasonló tartalmaink:

Október 19-én, csütörtökön éjszakába nyúlóan rendezte meg az Érdi Spartacus SC az NB II-es felnőtt csapatbajnokság nyugati régió, A-csoportjának küzdelmeit, ahol a Kaposvári NSE, a Győri AC és a Kőszegi BC versenyzői is szőnyegre léptek. Az oda-visszavágós küzdelemben két szőnyegen felváltva zajlottak a szabad- és kötöttfogású mérkőzések. A hazaiak nagyon szépen meneteltek előre, hiszen az első körben a Kőszeget 8–0-ra, a Kaposvárt és a Győrt egyaránt 7–1-re múlták felül, míg a fordulás után a Győr ellen nem veszítettek (8–0), a Kőszeget 7–1-re, a Kaposvárt 6–2-re múlták felül. Az érdiek a 48 mérkőzésből álló viadalon 43-szor jöttek ki győztesen, ezáltal továbbjutottak a csoportelsőknek rendezett négyes döntőbe.

Az érdi verseny után, október 21-én az egyesület kadet korosztályú sportolói léptek szőnyegre Kecskeméten, ahol a szabadfogású országos bajnokságot rendezték. Itt Sipos Boglárka 52 kilóban ezüst-, Mezei Patrik 76 kilogrammban, Végh Richárd pedig 85 kilogrammban bronzérmes lett, valamint Berta Mike (63 kg), Végh Artúr (85 kg) és Tamás Patrik (+100 kg) a pontszerző, ötödik helyet szerezték meg. A héten viszont az érdiek a hozzájuk közelebb álló kötöttfogásban is megméretik magukat a korosztályos ob-n.

A birkózóversenyek miatt az érdieket Buzás Patrik egyedül képviselte a varsói szumó Európa-bajnokságon, ahol a bronzcsatáig menetelt a 70 kilogrammosok között, ám itt kikapott orosz riválisával szemben és a pontszerző, ötödik helyen zárt. A magyar csapat az összesített eredmények alapján a dobogó harmadik fokára állhatott.

Címkék