Megyei ellenfelet kaptak a nyolcaddöntőért a labdarúgók!

Október 24-én és 25-én lejátszották a labdarúgó Magyar Kupa 7. fordulójának mérkőzéseit. Mint beszámoltunk róla, a legjobb 32 közé jutott az Érdi VSE NB III-as együttese, amely a Fejér megyei elsőosztályú Ercsi Kinizsit győzte le idegenben, 6–0-ra, a szerda esti sorsoláson az Érdi VSE a Zala megyei első osztályú Nagykanizsát kapta ellenfélnek.

Hasonló tartalmaink:

A Merkantil Bank Liga NB II-ben érdekelt Budaörs Tatabányán fogadta az NB I-es bajnoki címvédő Budapest Honvéd együttesét. Bognár György együttese bő fél óra játék után Davide Lanzafame találatával került hátrányba, de a 92. percben Sajbán Miklós egyenlített a hazaiaknak, így hosszabbítás következett, ahol nem született döntés. A büntetőpárbaj első sorozatában mindkét kapus lábbal védett, majd a következő négy körben a rúgók nem hibáztak. a hatodik sorozatban Sajbán Miklós a keresztlécet találta telibe, míg Pölöskei Zsolt büntetőjét Bese Balázs nem tudta hárítani, így a fővárosi alakulat lépett tovább.

A 8. forduló sorsolásakor az NB I-es csapatok kiemeltek, így az élvonalbéliek közül továbbjutó Budapest Honvéd, Videoton FC, Puskás Akadémia FC, DVSC, DVTK, Paksi FC, Balmazújváros és az Újpesti TE nem játszhatnak egymással. A legjobb 32 között négy megyei, hét NB III-as, 13 NB II-es és nyolc NB I-es együttes érdekelt.

Az Érdi VSE együttesét azt követően húzták ki, hogy az NB I-es együttesek elfogytak, majd a kilencedik körben a Zala megyei első osztályú UFC Nagykanizsát kapták Limperger Zsolt fiai.

Az UFC Nagykanizsa a Magyar Kupa Zala megyei második fordulójában csatlakozott a sorozathoz, ahol előbb a Páterdomb LSC-t 4–0-ra győzte le, majd a főtáblára a FEMAT Csesztreg elleni kiütéses 8–0-s idegenbeli sikerrel jutott. Itt hazai pályán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei első osztályban érdekelt Törökszentmiklósi FC ellen 2–0-ra győzött. Az előző körben pedig a szintén a Zala megyei első osztályban érdekelt gellánházai Olajmunkás SE-t fogadta és verte 4–2-re hosszabbítás után.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó, azonos osztályú csapatok esetén az először kihúzott együttes játszik hazai pályán. Ha a rendes játékidőben nem születik döntés – a csapatok osztályba való besorolásától függetlenül – kétszer tizenöt perc hosszabbítás következik, ha ekkor sem születik döntés, tizenegyespárbajban dől el a továbbjutó kiléte.

A párharcok hivatalos játéknapja: november 29., szerda.

Labdarúgó Magyar Kupa, 8. forduló, a legjobb 16 közé jutásért
Dunaújvárosi PASE (NB III)–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő (NB I)
Soroksár SC (NB II)–DVTK (NB I)
Gyöngyösi AK (NB III)–Budapest Honvéd (NB I)
Aqvital FC Csákvár (NB II)–Paksi FC (NB I)
Budafoki MTE (NB I)–DVSC (NB I)
Vecsési FC (NB III)–Újpesti TE (NB I)
Vác FC (NB II)–Videoton FC (NB I)
Kisvárda Master Good SE (NB II)–Puskás Akadémia FC (NB I)
UFC NAGYKANIZSA (megyei I)–ÉRDI VSE (NB III)
ETO FC Győr (NB II)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)
MTK Budapest (NB II)–Gyirmót FC Győr (NB II)
Nagyecsed (megyei I)–BFC Siófok (NB II)
Sényő (megyei I)–Rákosmenti KSK (NB III)
Tiszaújváros (NB III)–Békéscsabai Előre 1912 (NB II)
Szarvasi FC (megyei I)–ZTE FC (NB II)
Cigánd SE (NB III)–Dorogi FC (NB II)

 

Címkék