Továbbjutottak a kézisek a Magyar Kupában

A szünetben még 13–12-re a házigazda Nemzeti Kézilabda Akadémia vezetett, ám a második félidőt kilenc góllal megnyerte az ÉRD női kézilabda csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában, így elsőként jutott a legjobb nyolc (tíz) csapat közé.

Hasonló tartalmaink:

A balatonboglári mérkőzéssel kapcsolódott be a küzdelmekbe az előző évi bajnoki eredménynek köszönhetően az ÉRD, amely a Nemzeti Kézilabda Akadémia NB I/B-s együttesének vendégeként lépett pályára.

A találkozó elején a Balaton-partiak megléptek, de Kiss Nikolett és Szabó Laura válaszolt, majd Andjela Bulatovics góljával a vezetést is megszerezték a vendégek. A folytatásban Kiss Nikolett és Kisfaludy Anett góljai után 7–7 volt az állás. A szünetig pedig hiába talált be kétszer is Coralie Lassource, valamint egyszer-egyszer Tóth Gabriella és Mariama Signaté, a pihenőre egygólos hazai előnnyel vonultak a felek. A fordulás után Katarina Krpezs-Slezák és a francia balszélső megfordították a meccset, s a fáradó házigazda ellen nem sokkal később már négy góllal vezettek az érdiek.

A végjátékra hatgólos fórral érkező ÉRD végül 31–23-as győzelemmel búcsúztatta a Mohácsi TE elleni idegenbeli 30–30-as döntetlennel a harmadik körbe jutó ellenfelét.

Szabó Edina együttese legközelebb a bajnokság hatodik körében, október 29-én, 18 órától lép pályára az ÉRD Arénában, amikor a DVSC-TVP-t fogadja.

Magyar Kupa, 3. forduló
NEKA–ÉRD 23–31 (13–12)
Balatonboglár, 300 néző. V: Fehér V., Répás
Gólszerzők: Vörös Sz., Horváth L. 5-5, Simon A., Schatzl Natalie 4-4, Vámos 3, Máté F. 2, ill. Kiss N. 6, C. Lassource, Krpezs-Slezák 5-5, Tóth G. 4, A. Bulatovics, Klivinyi 3-3, Kisfaludy, M. González, Szabó L., Roberts, Signaté 1-1.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3

Címkék