Bravúros budaörsi pont

A Pálos-Bognár Barbarát nélkülöző és a hét közben betegséggel küszködő, így mérsékelt játékidőt kapó Szöllősi-Zácsik Szandra nélkül, Hornyák Ágnes vezérletével játszott kiélezett, 30–30-as döntetlent a 2017-es naptári év utolsó hazai mérkőzésén a Budaörs az Alba Fehérvár KC-val.

Hasonló tartalmaink:

Hullámzó, azonban kiélezett mérkőzést játszott az Alba Fehérvár KC a Budaörs vendégeként, hiszen hol az egyik, hol a másik csapat volt előnyben, ám hiába vezetett a félidő hajrájában Deli Rita csapata két góllal, a Hornyák Ágnes által vezérelt Budaörs az első játékrészt 16–16-ra hozta.

A bizonyítási vággyal fűtött, a Fehérvárról a nyáron Budaörsre igazoló Sipeki Flóra remekelt a hazai kapuba, igaz, a túloldalon Mistina Kittyvel is meggyűlt a baja Gerháth Fanniéknak. Mihály Attiláék a fordulás után úgy tűnt, ellépnek, de kétgólos előnyükből a hajrára ugyanilyen hátrányt csináltak. Már-már elúszni látszott a hazai pontszerzés, de a végjátékra ismét visszajött a házigazda. Sőt, az utolsó fél percben még támadhatott is a győzelemért, de Claudine Mendy csak kétperces kiállítást, a Budaörs pedig szabaddobást kapott azért, amiért a ziccerben lévő Zsigmond Vivien gólszerzését megállította. Mihály Attiláék ekkor még az óvás lehetőségét is megpengették, de végül maradt a 30–30-as döntetlen – arról pedig egyelőre nincs információnk, hogy óv-e a Budaörs…

– A két csapat mutatott játéka alapján igazságos eredmény született. Az ellenfelünk és mi is elég nagy feszültségben játszottunk, sokat hibázott mind a két fél. Elég sok probléma hátráltat bennünket mostanában, nyolc embert tudtam rotálni, ők maximálisan kihajtották magukat. Ennyi volt ebben a mérkőzésben, a győzelemhez azt gondolom, ennél sokkal több kellett volna. Ez a döntetlen ma nekünk egy csodával felérő eredmény – értékelt Mihály Attila.

– A 30 kapott gól arról tanúskodik, hogy a védekezésünk hatvan percen keresztül nem volt megfelelő dinamikájú. Hiányzott az a lábmunka, ami elengedhetetlen lett volna ahhoz, hogy az egy az egy elleni védekezéseket megoldjuk. Sokféle variációban próbálgattam a csapatot, igyekeztem megtalálni azokat a páros és hármas kapcsolatokat, amelyek hatékonyan működhetnek. Ha Kitty nem védett volna így, nyilván most nem a döntetlenről beszélgetnénk. A második félidő képe alapján a döntetlen egy jó eredmény. Dolgozunk tovább, gratulálok a Budaörsnek – mondta Deli Rita.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 6. FORDULÓ
BUDAÖRS–ALBA FEHÉRVÁR KC 30–30 (16–16)
Budaörs, 700
néző. V: Bíró Á., Kiss O.
BUDAÖRS: SIPEKI 1 – Juhos 2 (2), HORNYÁK Á. 8, Zsigmond 2, Pásztor 1, Gerháth 2, Berta 3. Csere: Wéninger (kapus), Szöllősi-Zácsik 3, Szabadfi 2, Brettner, Ertl 6 (4). Edző: Mihály Attila
FKC: Mistina – Májer 2, DJORDJIEVSZKA 6, GORSENYINA 8, Zsilinszkajtye 1, Mendy 3, Pelczéder 3. Csere: Boldizsár, Lavko 5 (2), Temes, Mayer, Nascimento 2 (2). Edző: Deli Rita
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–4. 10. p.: 7–6. 17. p.: 9–9. 24. p.: 12–14. 36. p.: 20–18. 43. p.: 23–23. 50. p.: 24–26. 55. p.: 28–29.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 6/4

fotó: budaorshandball.hu/Pozsonyi Roland

Címkék