A megélt hagyomány: székely bál Érden

Szombaton tartotta hagyományos szüreti batyus bálját az Erdélyi Magyarok és Székelyek Érdi Egyesülete. Az est díszvendége dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő volt, aki beszédében az országhatárokon túlmutató nemzeti egységről beszélt. 

Hasonló tartalmaink:

A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket – ezzel az idézettel köszöntötte a hatodik alkalommal megtartott székely bál vendégeit az Erdélyi Magyarok és Székelyek Érdi Egyesülete elnöke, Gáspár Antal.

A Finta rendezvényteremben tartott batyus bál fővédnöke T. Mészáros András Érd polgármestere, díszvendége pedig dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő volt, aki beszédében az országhatárokon túlmutató nemzeti egységről beszélt, melynek fontos eleme az ilyen és ehhez hasonló hagyományőrző bál is.

A rendezvény célja a közösség fenntartása, építése és a hagyományok közös megélése volt.  Az összejövetel nagy érdeklődésre tartott számot: már több mint egy héttel korábban elfogytak a jegyek.

A teremben nagyon sokan öltöttek tradicionális népi ruhát. Táncosok is akadtak szép számmal, az ünnepség kezdetétől fogva népes volt a tánctér, és nem maradhatott el a néptánc-bemutató sem.

A hajnalig tartó vigasságon idén is a SICULUS együttes gondoskodott a talpalávalóról.

(Fotó: Boros Sándor)

Címkék