Halottainkra emlékeztünk

Elhunyt szeretteinkre emlékeztek az érdiek az elmúlt napokban. Sokan már hétvégén kilátogattak az Ercsi úti temetőbe, kitakarították és feldíszítették a sírt, és gyertyagyújtással emlékeztek hozzátartozóikról, barátaikról.

Hasonló tartalmaink:

Nagy volt a forgalom az elmúlt napokban az érdi temetőben: sokan már hétvégén kilátogattak, hogy csendesebb, nyugodtabb körülmények között emlékezhessenek. Voltak, akik hétvégén takarítottak, díszítettek, de csak mindenszentek napján gyújtottak gyertyát szeretteik sírján.

– Nyolcvanhét éves vagyok, egyedül élek; a férjem sírjához látogattam ki – mondta az ÉrdMostnak Juhászné Katona Katalin, aki bármennyire is nehezen mozog, rendszeresen kimegy a temetőbe. Hétvégén kitakarította a sír környékét, november elsején vitte rá a virágot.

Ezekben a napokban a megnövekedett forgalom miatt rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök vigyáztak a temető rendjére, és irányították a forgalmat. Ügyeltek a vagyonbiztonságra is – egy-egy nyitva hagyott kocsiajtó, a sírra letett táska vonzhatja a tolvajokat.

Megnövekedett a forgalom a temető irodájában is: sokan ilyenkor hosszabbítják meg a sírhelyek bérletét. Az ÉKFI ezért nemcsak a temető, hanem az iroda és a pénztár nyitva tartását is meghosszabbította.

November másodikától visszaállnak a téli nyitva tartásra: gyalogosan a hét minden napján 07:00 órától 19:00 óráig, gépjárművel a hét minden napján 08:00 órától 17:00 óráig lehet látogatni az Ercsi úti temetőt.

Nézze meg az Érd TV mindenszenteki tudósítását:

 

 

 

Címkék