Kezdődik a nagy menet! Hétvégi sportprogram-ajánló

Tizennégy nap alatt négy fontos mérkőzést játszik az ÉRD női kézilabdacsapata. Idegenben a labdarúgók, itthon a röplabdázók – hétvégi sportprogram-ajánló.

Hasonló tartalmaink:

KÉZILABDA

Kezdődik a nagy menet! A K&H női kézilabda liga 7. fordulójában az ÉRD női kézilabda csapata a Dunaújvárosi Kohász KA otthonában vendégeskedik. Szabó Edina együttese megkezdi a nagy menetet, hiszen az eddigi nyolc bajnoki mérkőzést követően tizennégy nap leforgása alatt négy kulcsfontosságú mérkőzést vív. Ennek első állomása/áldozata a Dunaújvárosi KKA lehet, amely eddigi hat találkozójából hármat nyert meg egy döntetlen és két vereség mellett. György László csapata első három találkozóján a Budaörsöt és a Vasast otthon, a Békéscsabát idegenben fektette két vállra, ám ezt követően az MTK vendégeként csak egy döntetlent értek el, majd hazai pályán csúnya vereséget szenvedtek a Siófoktól, s Győrben is alulmaradtak.

A Kohász házi góllövőlistáját a horvát Camila Micijevic vezeti 32 találattal, mögötte a korábbi érdi, Kovács Anna áll 26 és Szekerczés Luca 25 góllal.

A DKKA–ÉRD mérkőzést november 4-én, 18 órakor rendezik a Dunaújvárosi Sportcsarnokban (Eszperantó út 4.). A találkozót Andorka Miklós és Hucker Róbert vezetik.

A fordulóban a Budaörs Debrecenbe látogat november 3-án. Mihály Attila lányai a múlt heti Fehérvár KC elleni 30–30-as döntetlent követően a legutóbbi körben épp Érden kiütéses vereséget szenvedő DVSC-TVP vendégei lesznek a Hódos Imre Sportcsarnokban.

K&H női kézilabda liga, 7. forduló
11.03., 18.00:
DVSC-TVP–Budaörs
11.04., 18.00: DKKA–ÉRD

LABDARÚGÁS

Békéscsabán a Budaörs, Veszprémben az Érd. A Merkantil Bank Liga NB II 16. fordulójában a tabellán tizenharmadik Budaörs a hatodik helyezett Békéscsabai 1912 Előre vendége lesz. Hiába van hét hely a két együttes között a tabellán, a két csapatot csupán öt pont választja el egymástól. S nyílt sisakos küzdelemre van kilátás, hiszen a viharsarkiak szerezték a harmadik, a budaörsiek a negyedik legtöbb gólt a másodosztályban.

Merkantil Bank Liga NB II, 16. forduló
11.05., 16.00:
Békéscsabai 1912 Előre–Budaörs

Az NB III Nyugati csoportjának 13. fordulójában az Érdi VSE a tabellán tizenharmadik helyen álló VLS Veszprém vendégeként lép pályára. Az élről leszoruló érdiek vezetőedzője, Limperger Zsolt szülővárosáról, Pápáról igazolt Veszprémbe, ahonnan egy évvel később távozott a Ferencvárosi TC-hez, azaz a szülővárosa elleni meccset követően életének egy újabb jelentős állomásához tér vissza.

– Biztos, hogy egy mérföldkő volt az életemben, de nem annyira fontos, mint mondjuk a Pápa vagy a Fradi, hiszen csak nyolc hónapot voltam ott. De természetesen egy érdekes állomás volt az életemben – mesélte Limperger Zsolt az erdivse.hu-nak adott nyilatkozatában, majd kitért a VLS Veszprém elleni mérkőzésre.

– Rajtuk is meg van a nyomás, hiszen eléggé alul helyezkednek el a tabellán, nekünk pedig azért, mert ott vagyunk felül, de egyik csapat sem adja könnyen a bőrét, úgyhogy úgy megyünk oda, mintha első helyen lenne a Veszprém. Megpróbálunk három ponttal hazajönni. A helyzetkihasználáson fog múlni, mert helyzetbe már kerültünk múlt héten is, csak annak kihasználásával voltak gondjaink, de ugyanez a baja a Veszprémnek is, mert egy jól játszó, passzoló csapat, ott is ezzel vannak gondok, szóval ez fog dönteni – tette hozzá az Érdi VSE vezetőedzője.

A november 4-én, szombaton 13.30-kor, a Veszprémi Egyetemi Stadionban (8200 Veszprém, Wartha Vince utca 3.) rendezett mérkőzést Görög Márió vezeti, segítői Bede Tamás és Rigó Martin lesznek. A találkozót élőben közvetítik az érdi klub honlapján!

NB III, Nyugati csoport, 13. forduló
11.04., 13.30:
VLS Veszprém–Érdi VSE

Meddig tart a lendület? A Biatorbágy elleni idegenbeli 8–2-es vereséget követően új lendületben van a Pest megyei első osztályban szereplő Százhalombattai LK, amely a Maglód és a Szentendre elleni nagyarányú győzelmek után a tabellán negyedik helyen álló Nagykáta ellen nyújthatja hárommeccsesre győzelmi szériáját.

Pest megyei I. osztály, 13. forduló
11.04., 13.30:
Nagykáta SE–Százhalombattai LK

A rangadó után. A Pest megyei másodosztály déli csoportjának tizenegyedik körében a Diósdi TC 2–2-es döntetlent ért el hazai pályán a Törökbálinti TC ellen. A tizenkettedik fordulóban sem a DTC-re, sem a TTC-re nem vár könnyű meccs, hiszen a diósdiak a tizedik Halásztelek FC-t fogadják, míg a törökbálintiak Újhartyánba utazhatnak három pontért.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 12. forduló
11.05., 13.30:
Újhartyán VSE–Törökbálinti TC
11.05., 13.30. Diósdi TC–Halásztelek FC

A legalsóbb osztályban, a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának 11. fordulójában a Tárnok BKSK az Érdi VSE II elleni pótolt meccs után újabb térségi derbit játszik, hiszen a Dunafüred-Százhalombatta vendége lesz, míg a Sóskút SKE az éllovas Délegyháza KSE ellen gyűjthet nagy skalpot. Az Érdi VSE II hazai pályán a Szigetszentmárton KSE-vel játszik középházi rangadót.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 11. forduló
11.05., 13.30:
Érdi VSE II–Szigetszentmárton KSE
11.05., 13.30: Dunafüred-Százhalombatta–Tárnok BKSK
11.05., 13.30: Sóskút SKE–Délegyháza KSE

RÖPLABDA

Megyei rangadó! A női röplabda NB I A-csoportjának soros fordulójában Pest megyei rangadót tartanak a budaörsi Ilyés Gyula Gimnáziumban, hiszen az egy győzelemmel és egy vereséggel álló Budaörsi DSE az egy siker mellett kétszer kikapó Penta Gödöllői RC-t látja vendégül.

Háromszor hazai pályán! A Delta RSE Érd NB II-es női röplabdacsapata három héten keresztül is hazai pályán játszik az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában. Dömötör-Mátrai Beáta együttese először az NB II Középcsoportjának hetedik körében a HÉP-RÖPKE SE ellen játszanak szombaton 16 órakor, majd a pályaválasztói jog felcserélése miatt jövő héten a Közgáz SC, azt követően pedig a Palota RSC U21-es csapata ellen is Érden játszanak.

November első hétvégéjén a gyermek korosztályban a Delta és a Budaörsi DSE csapatai is Tatabányán játszanak az I. Nemes József felkészülési tornán november 4-én.

Női röplabda NB I, A-csoport
11.04., 17.00:
Budaörsi DSE–Penta Gödöllői RC

Női röplabda NB II, Közép csoport, 7. forduló
11.04., 16.00:
Delta RSE Érd–HÉP RÖPKE SE

VÍZILABDA

Csak egy csapat… Csupán a Budapesti Honvéd SE-Érd 2005-ös együttese száll vízbe hétvégén. Az érdi együttes a Markovits Kálmán Gyermekbajnokság C-csoportjának negyedik körében a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában a Fehérvári Vízilabda Sportegyesülettel mérkőzik meg szombaton 12 órakor.

Markovits Kálmán Gyermekbajnokság, 2005, C-csoport, 4. forduló, Hajós Alfréd uszoda
11.04., 12.00:
Budapesti Honvéd SE

Címkék