Hamarosan kész lesz a felújított Fürdő utca

Utolsó fázisához érkezett a Fürdő utca felújítása – tájékoztatta az ÉrdMost.hu-t Simó Károly alpolgármester. A Modern Városok Program részeként megvalósuló beruházás tavasz óta nagy erőkkel folyik. A munka a közművek kiváltásával kezdődött, amit nehezített, hogy a közmű térképen máshol helyezkedtek el a csövek, mint a valóságban.

Hasonló tartalmaink:

Az alpolgármester elmondta, hogy az első feltárások során kiderült, hogy a város legrégebbi vízvezeték csövei fekszenek a földben, így az utca teljes szakaszán ki kellett azt cserélni. Ezután az is kiderült, hogy a gázvezetékek helyenként nem a szabványnak megfelelő mélységben vannak, így azokat is helyre kellett hozni és ki kellett cserélni, s csak ezután kezdhették el a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítését közel egy kilométeres szakaszon.

- Az idén tavasztól gyakorlatilag időben párhuzamosan zajlott a közművek cseréje a Fürdő utcában. Emellett lefedtük a csapadékvízelvezető árkokat is, amire azért kellett sort keríteni,  mert bár vannak olyan szakaszai az utcának, ahol elég széles lett volna az út, hogy a nyílt árok is megmaradjon, viszont vannak olyan villanyoszlopok, amelyek annyira belógnak az útba, hogyha járdát és épített utat is építünk, nem marad hely az autóknak a közlekedésre – magyarázta az alpolgármester.

A munkák jelenlegi állásával kapcsolatban megtudtuk, hogy több szakaszon dolgoznak a szakemberek. A Balatoni út felőli részen az útalap előkészítésén dolgoznak, a Tárnoki út felől pedig már a betonalap építése  zajlik. – A Tárnoki út felőli szakaszon hamarosan már az első réteg aszfaltot fogják önteni a szakemberek, majd erre jönnek a szegélyek és az újabb réteg aszfalt és a járdakialakítás is megtörténik. A dolgok jelenlegi állása szerint, hacsak nem jön közbe olyan időjárási tényező, ami megakadályozná a munkát, év végéig befejezik a felújítást a Fürdő utcában – tájékoztatott az alpolgármester.

Címkék