Magyar érem nélküli házidöntők Budaörsön

Immár 42. alkalommal rendezték meg a Yonex Hungarian International tollaslabda versenyt a Budaörsi Városi Sportcsarnokban. A házigazda magyarokon kívül 34 országból érkeztek versenyzők a rangos megmérettetésre.

Hasonló tartalmaink:

A házigazda magyarok mellett Angliából, Azerbajdzsánból, Fehéroroszországból, Bulgáriából, Dániából, Görögországból, Hollandiából, Horvátországból, Indiából, Indonéziából, Izraelből, Kanadából, Litvániából, Malajziából, Mexikóból, Mianmarból, Moldov, Új-Zélandról, Lengyelországból, Portugáliából, Ausztriából, Oroszországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Szerbiából, Skóciából, Spanyolországból, Svájcból, Svédországból, Thaiföldről, Törökországából, Ukrajnából, az Egyesült Államokból, illetve Vietnamból érkeztek versenyzők a rangos viadalra.

A résztvevők között volt az Érden nevelkedő, jelenleg Dániában légióskodó Sárosi Laura is, aki a riói olimpia után kisebb szünetet hagyott, emiatt a világranglista 350. helyéig is visszacsúszott, a legfrissebb adatok szerint pedig jelen pillanatban 256. helyen áll.

Sárosi a főtáblán, a legjobb 32 között csatlakozott a küzdelmekhez, ám itt kétszettes vereséget szenvedett a bolgár Linda Zetchiritől, így búcsúzott a tornától (21:17, 21:19).

Az érdi színeket még Dulcz Zsombor képviselte. Az ifjúsági válogatott, Székesfehérváron edződő tollaslabdázó a selejtező első körében alulmaradt az angol Benjamin Li-vel szemben (21:17, 21:13), így hamar véget ért számára a torna egyéni versenye.

Párosban Nagy Sz. Leventével sem jutott tovább a selejtező első körénél, miután a dán Emil Hybel–Mathias Thyrri páros ellen két sima játszmában maradt alul (21:7, 21:13).

A férfiak egyéni viadalát a dán Victor Svendsen nyerte, miután a fináléban a spanyol Pablo Abiant győzte le (21:13, 15:21, 21:12).

Női egyesben török házidöntőt tartottak, miután Neslihan Yigit 2:1-re győzte le honfitársát, Aliye Demirbagot (21:11, 17:21, 21:18).

A férfi páros küzdelmeit is dánok nyerték, hiszen a Frederik Colberg–Rasmus Fladberg kettős a fináléban 2:0-ra verte a Joel Eipe–Philip Seerup dán duót (21:18, 21:14).

Az előzőekhez hasonlóan női párosban is azonos nemzetbeliek viaskodtak az első helyért, melyet az orosz Jekatyerina Bolotova–Alina Davletova kettős nyert meg a Jelena Komendrovszkaja–Maria Shegurova párost két szettben legyőzve (21:13, 21:19).

Az orosz Alina Davletova volt a verseny egyetlen sportolója, aki két arannyal zárt, hiszen férfi társával, Rodion Alimovval 25:23, 21:16-ra múlták felül a Soren Gravholt–Louise Eriksson dán, svéd kettőst.

Címkék