Más Párizs jön!

A tavaly, az EHF-Kupa második selejtezőkörében lejátszott ÉRD–Issy Paris mérkőzéshez képest alaposan megváltozott a francia együttes kerete, amely november 11-én, 16 órakor lép pályára az ÉRD vendégeként az ÉRD Arénában.

Hasonló tartalmaink:

A Bajnokok Ligája selejtezőjéből kieső norvég Glassverketet ejtette ki kettős győzelemmel, 49–39-es összesítéssel a második selejtezőkörből, hogy a csoportkörbe jutásért harcoljon a francia Issy Paris.

A tavalyi, második selejtezőkörös mérkőzéshez képest azonban alaposan megváltoztak a dolgok a párizsi csapat háza táján, hiszen már nem Pablo Morel irányítja a gárdát, hanem Arnaud Gandais. Mellette az előző évek csapatának gerince is távozott, hiszen a Győrbe igazoló Stine Oftedal és az épp az ÉRD-hez szerződő Coralie Lassource mellett a lengyel szélső, Zalewska, a norvég beálló, Wibe, illetve több meghatározó játékos (Garba, Niakaté, Tegstedt, Camara) sem erősíti már az Issy együttesét.

 Coralie Lassource már az ÉRD győzelméért imádkozik fotók: handballerd.hu/Dénes Balázs

Coralie Lassource már az ÉRD győzelméért imádkozik
fotók: handballerd.hu/Dénes Balázs

Ennek ellenére hátradőlni nem szabad, mivel azért továbbra is ott van a csapatban a holland balátlövő, Lois Abbingh, valamint a kapuban a norvég válogatott oszlopos tagja, a kapus, Silje Solberg is. De maradt a csapatnál Stine Oftedal és Coralie Lassource testvére is, Hanna, illetve Deborah, sőt, a Siófok KC-től hazatért a szélső, Chloé Bulleux is.

A nemzetközi kézilabda szintjén is ismert név Crina Pintea neve, aki a német Thüringer HC után tette át székhelyét a francia együtteshez, s a huszonhétszeres román válogatott, világbajnoki bronzérmes beálló is okozhat kemény csatákat az érdi védelemnek. Mellettük egy új csapat építésén dolgozik az Issy, melynek huszonöt fős keretében tizenöt (!) húsz évnél fiatalabb játékos is szerepel.

Az idei EHF-Kupában az Issy hazai pályán 23–22-re verte a norvég Glassverketet, ahol Lois Abbingh hat, Crina Pintea négy gólt jegyzett, míg a Drammenben lejátszott norvégiai találkozón a 26–17-es francia győzelemből a cseh szélső, Veronika Malá, illetve Hanna Oftedal is öt-öt góllal vette ki a részét.

A francia első osztályban tizenegy mérkőzés után csupán ötödik helyen áll az együttes hét győzelemmel és négy vereséggel. A bajnokságot százszázalékos mérleggel a Metz vezeti, de szorosan követi a Brest Bretagne is, míg az Issy a Nice-szel, a Nantes-tal és a Fleuryvel csatázik a dobogós helyért.

Igan, nem áll annyira jól ebben a tekintetben, mivel első hét bajnokijából hatot megnyert, csak a Besancon vendégeként maradt alul, ám legutóbbi négy meccsének mindegyike rangadó volt, Metzben és Nantesban, valamint honi környezetben a Bresttől is kikapott az együttes, amely legutóbb a Nice-t viszont magabiztosan, 36–27-re verte.

Alapvetően az Issy több jó nevű kézilabdázót is foglalkoztat, de egyrészt jelenleg sokkal inkább dolgozik a jövő csapatának építésén, mint a jelenén. Másrészt az ÉRD céljait illetően nem szabad, hogy akadályt jelentsen az aktuális ellenfél.

Az ÉRD-nek nem lesz egyszerű dolga, de a játékoskeretet és a nemzetközi tapasztalatot összevetve a párharcból való továbbjutás szinte kötelező, hiszen a nemzetközi szintéren is szeretne előrelépni a klub, amelyhez elengedhetetlen feltétel, hogy hozza ezt a párharcot.

Az Issy Paris Handball nevezett kerete az EHF-Kupára
kapusok: Silje Solbert (norvég), Deborah Dangueuger, Victoria Alric
szélsők: Chloé Bulleux, Melvine Deba, Margot Galtier, Sonja Frey (osztrák), Zeina Golba, Veronika Malá (cseh), Maryse Taombe
lövők: Romane Damiens, Hanna Bredal Oftedal, Lois Abbingh, Melissa Delalande, Christen Delgado de Graca, Tamara Horacek, Deborah Lassource, Louise Lefevre, Alice Mazens, Lila Päkel, Oceane Sercien Ugolin
beállók: Sophia Fehri, Mabana-Ma Fofana, Adja Ouattara, Crina Elena Pintea

Címkék