Pokoli hangulat, kiütéses érdi győzelem!

Végig vezetve nyert tíz góllal, 31–21-re az EHF-Kupa harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén az ÉRD női kézilabda csapata a francia Issy Paris együttese ellen a csoportkörbe jutásért rendezett párharc első mérkőzésén, az ÉRD Arénában.

Hasonló tartalmaink:

Előre jeleztük, hogy más Párizs érkezik idén Érdre, mint az előző idényekben. Arnaud Gandais ugyanis mindössze két kapussal és tíz mezőnyjátékossal érkezett a párharc első felvonására.

Már a bemelegítésnél is látszott, hogy ez nem az az Issy, amely két éve a Kupagyőztesek Európa Kupájában idegenben lőtt több góllal kiejtette Szabó Edina együttesét, hiszen már a mérkőzést megelőzően a franciák kissé össze-vissza melegítettek, míg a túloldalon Janurik Kingáék szinte teljes elszántsággal, koncentrálva érkeztek a párharcba.

A találkozó elején aztán mintha a pokolba érkezett volna az Issy, miután a pazar hangulatot teremtő hazai szurkolók a tizenegyedik percben már hétgólos előnybe hajszolták bele kedvenceiket. Katarina Krpezs-Slezák négyszer, Andjela Bulatovics és Klivinyi Kinga kétszer-kétszer vette be Silje Solberg kapuját, s a rohanós érdi játék mellett a hosszasan támadó vendégektől csak Crina Pintea tudta bevenni az extázisban védő Janurik Kinga kapuját.

Persze, amíg az Issy a pokolban, addig az ÉRD a mennyországban érezhette magát, s felszabadult játékával a 27. percben Szabó Laura találatánál már a közte tíz is meglett (16–6).

A fordulás után percek alatt végérvényesen eldöntötte az érdemi kérdéseket az ÉRD, hiszen egy négygólos rohammal 22–8-ra vezetett.

Aztán a negyvenedik perctől kezdve magára talált az Issy, de hiába hozta a következő tíz percet 8–2-re, a hajrára és a mérkőzés végéig is kitartott a tízgólos érdi előny.

Az ÉRD pedig 31–21-es győzelemmel és előnnyel utazhat ki a november 18-án, 20 órakor rendezett visszavágóra. Addig (és akkor sem) viszont nem dőlhetnek hátra Janurik Kingáék, mivel szerdán, 17 órakor az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét látják vendégül.

– Nagyon kijött nekünk a lépés, mind támadásban, mind védekezésben, de tudjuk, hogy az Issy nagyon erős, főleg otthon, így készülünk. Jó játékosokból áll az ellenfél – ez látszott a második félidőben, amikor egy kicsit nem koncentráltunk, nem úgy mentek a labdák, akkor pillanatok alatt leindítottak minket. Ezt nem szabad megengednünk Párizsban. Az első meccs volt, de úgy fogunk felkészülni a visszavágóra, mintha null null lenne az állás és szívvel-lélekkel fogunk küzdeni. Reméljük ott is tudunk győzni, a legfontosabb a továbbjutás. Büszke vagyok a csapatra – értékelt Janurik Kinga, az ÉRD kapusa, aki az ellenfél tizenhat lövését hárította.

– Először is gratulálok az ÉRD-nek. Nagyon keményen játszott ma, ezt nem tudtuk tartani, de nagyon sok koncentrációs hibát is elkövettünk, ami az ÉRD-hez hasonló csapatok ellen nem fér bele. A végén azt hittem, hogy egy jobb eredményt is képesek vagyunk elérni, de aztán mínusz tíznél két nagy helyzetet is kihagytunk, de meg kell próbálnunk egy jobb második meccset produkálni – mondta az Issy legeredményesebb játékosa, a nyolc gólt jegyző osztrák játékos, Sonja Frey.

EHF-KUPA, 3. SELEJTEZŐKÖR, A CSOPORTKÖRBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
ÉRD–ISSY PARIS HAND (francia) 31–21 (18–8)
Érd, 1700
néző. V: Frieser, Kavulic (csehek)
ÉRD: JANURIK – KRPEZS-SLEZÁK 10 (1), M. González 1, A. BULATOVICS 4, Kisfaludy 1, Klivinyi 3, C. Lassource
Csere: Foggea (kapus), Signaté 2, Tóth G. 1, Szabó L. 2 (1), Kiss N. 1, Gávai 2, ROBERTS 4
Edző: Szabó Edina

ISSY PARIS: Solberg – Deba 1, H. Oftedal 1, Horacek 1, PINTEA 4, Abbingh 2, FREY 8 (1)
Csere:
Sercien Ugolin 1, D. Lassource 1, Fofana 2, Bulleux
Edző:
Arnaud Gandais

Az eredmény alakulása. 11. perc: 8–1. 20. p.: 12–5. 27. p.: 16–6. 36. p.: 22–8. 44. p.: 24–13. 50. p.: 27–18. 57. p.: 29–19.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/1

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina:
– Egy remek és nagy iramú kézilabdamérkőzés volt jó hangulatban, remek közönség előtt. Pont azt kaptuk az Issytől, amire számítottunk, egyrészt, hogy egy nagyon gyors csapat, erős játékosokkal, akik nagyon tudnak küzdeni. Készültünk a hét a hat elleni játékukra is. Nehéz egy ilyen jó ellenfél ellen sokáig ilyen sok góllal vezetni. El is indult a második félidőben felfelé az ellenfél, de az utolsó erőinket mozgósítva sikerült ezt megállítani. A tíz gól sokat jelent. Ez egy oda-visszavágós párharc első mérkőzése volt. Az Issy Paris tud nagyon sok góllal otthon nyerni, ismerjük őket annyira, tudjuk, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fognak, úgyhogy annyit ígérhetünk, hogy nagy alázattal készülünk a visszavágóra, ugyanúgy, mintha nulla nulla lenne az eredmény.
Clement Petit, az Issy Paris másodedzője:
– Egy magas színvonalú, intenzív mérkőzés volt, az Érd nagyon jól játszott, jól használta erősségeit, a védekezése nagyon jó volt és rögtön a mérkőzés elején ebből sok gyors indítás-gólt tudtak szerezni, ami megnehezítette a dolgunkat és kevés esélyt adott arra az Érd, hogy visszajöjjünk a meccsbe.

(fotó: handballerd.hu)

Címkék