Fókuszban a pályaválasztás

Pályaválasztási kiállítást tartott csütörtökön a Pest Megyei Kormányhivatal és az Érdi Tankerületi Központ, a Batthyány iskola közreműködésével. Több mint ezer diák ismerkedhetett meg negyven iskola, intézmény szakmai kínálatával. Mint a kiállításon elhangzott, ez volt eddig a legnagyobb pályaválasztási rendezvény Érden. 

Hasonló tartalmaink:

A Batthyány iskola tizenötödik alkalommal tartotta meg ezt az eseményt, amint arra T. Mészáros András polgármester is utalt köszöntőjében.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sárközi Márta tankerületi igazgató elmondta: fővárosi, Pest és Fejér megyei gimnáziumok, szakiskolák mutatkoztak be a tankerület iskoláiból érkezdő diákoknak. Kiemelte: a rendezvényen nagyon sok diák kap impulzust arra nézvést, hol tanuljon tovább. A tankerületi igazgató sok sikert kívánt a pályaválasztáshoz, ahhoz, hogy mindenki megtalálja a helyét – ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a középiskola csak az első állomás lesz az élethosszig tartó tanulás folyamatában.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A pályaválasztási kiállításon az iskolák rendkívül látványos bemutatókkal várták a gyerekeket.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Két érdi iskola, a Gárdonyi gimnázium és a Kós szakképző is bemutatkozott a továbbtanulóknak. Mint Lepp Tamás (Gárdonyi) lapunknak elmondta, nagyon nagy volt az érdeklődés az intézmény iránt, sokan jöttek beszélgetni a standjukhoz, és vitték magukkal az intézményről és szakjairól szóló szöveges tájékoztatót. (A Gárdonyi iskola november 14-én 10 órától tart nyílt napot a 8. évfolyamosoknak.)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Kós iskola idén számtalan újdonsággal készült: kitelepültek a villanyszerelő, a szakács, pincér, kereskedő szakos diákok, játékokat, finom falatokat kínálva, és bemutatót tartva a szakmájukról. (A Kós Szakképző Iskola november 22-én 9-től 12 óráig nyílt napot tart a továbbtanuló diákoknak, Nyitott műhelyek programot pedig november 29-én 8.30-tól 12 óráig.)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sokan vannak, akik még nem tudják, milyen irányban tanuljanak tovább – őket várta önismereti totóval, a különböző szakmákról szóló tájékoztató filmekkel a Pest Megyei Kormányhivatal standja. A fiatalokat szakemberek segítették a pályaorientációban, és abban, hogyha eljön a döntés ideje, személyiségüknek, érdeklődési körüknek megfelelően tudjanak iskolát választani.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

,

Címkék