Szavazzon a legszebb betlehemre!

Hosszú-hosszú évek kihagyása után idén ismét betlehemkészítő versenyt hirdetett a Csuka Zoltán Városi Könyvtár. A beérkezett művek közül december 9-ig lehet szavazni a legszebbre a Felnőtt Könyvtárban vagy a könyvtár facebook oldalán.

Hasonló tartalmaink:

Ön szerint mi a karácsony legősibb jelképe? Nem, nem a karácsonyfa, nem a gyertya, nem a csillag és nem is a harang, hanem a jászol. Jézus születését már az 5. századtól kezdve szokás volt eljátszani a templomokban karácsonykor. Assisi Szent Ferenc volt aztán az, aki kivitte a templomból a Megváltó világra jövetelének történetét egy erdőbe, azon belül is egy barlangba, hogy közelebb hozza az emberekhez Jézust. Berendezte a barlangot jászollal, szalmával, ökrökkel és szamárral, pásztorokat hívott, és így tartotta éjféli miséjét. A betlehemállítás ezután terjedt el Európában, lényege pedig az lett, hogy a tárgyi betlehemkészítéssel egyidőben lelkileg is készüljünk az örömhírre, a szívünkben is állítsunk jászolt, azaz csináljunk helyet, ahova karácsonykor beleszülethet a kisded, ahova elférhet az általa tanított szeretet.

Az érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár betlehemkészítő pályázatára idén nem érkeztek tömegével a pályaművek, de ez valószínűleg csak annak tudható be, hogy elszoktak az olvasók a versenytől, és lehet, jövőre már többen kapnak kedvet a betlehemkészítéshez.

A versenyre beadott betlehemek mind egyedi technikával készültek.

Szavazzon ön is a legszebbre december 9-ig a könyvtárban személyesen vagy a facebookon!

Címkék