Ezüstös őszzárás

Végig dominált, s 3–1-es győzelmet aratott az Érdi VSE a Gyirmót FC Győr II ellen, hazai környezetben az NB III Nyugati csoportjának 16. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Kertész Ferenc az Érdi VSE szombati edzésén ujjsérülést szenvedett, így a csapat kapuját a Gyirmót FC Győr II ellen Borek Norbert védte, míg a csapatkapitányi karszalagot Csiszár Zoltán viselte.

A házigazda a mérkőzés elejétől kezdve nekirontott a Gyirmót II-nek, s Németh Gábor Vince és Pintér Nikola, valamint Melczer Vilmos beadásai rendre veszélyt teremtettek az ellenfél kapuja előtt. Az első gólra sem kellett sokat várni, miután a tizenkettedik percben Balázsovics Máté a kipattanó labdát lőtte kapura, lövésébe pedig Kelemen Patrik ért bele gólt érően (1–0).

A folytatásban is több lehetőséget dolgozott ki Limperger Zsolt csapata, de nem sikerült kihasználni ezeket, míg a Gyirmót II nem jelentett veszélyt Borek Norbert kapujára.

A szünet után aztán tovább rohamoztak az érdiek, s egy baloldali beadásra Melczer Vilmos Rengel Pétert megelőzve érkezett remekül, csukafejese pedig túljutott a vendégeken (2–0).

Ezt követően is sok lehetőséget dolgozott ki a hazai együttes, de egy szabadrúgás után Vörösbaranyi Armand szedte össze a lepattanó labdát, s gurított az érdi kapuba (2–1).

A vendégek zárkózása ellenére nem esett kétségbe a hazai csapat, tíz perccel a vége előtt Balázsovics Máté Kelemen Patrik passza után forgatta meg védőjét, s lőtt a kapufa és a kapus között a rövidbe (3–1).

A hajrában tartotta az eredményt az Érdi VSE, s győzelmével második helyen zárta az őszt, hiszen a BKV Előre hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett az éllovas Kaposvári Rákóczi FC-től.

171126_erdivse_gyirmotfcgyorii_3

– Sajnos visszatérő problémánk, hogy ellenfeleink helyzet nélkül betalálnak, mert semmi védeni valója nem volt Boreknak, ez bosszantó, mindenképpen javítanunk kell rajta, mert nekünk meg kell hat helyzet, hogy rúgjunk hármat. De azért benne van a fiúk fejében, hogy szerdán egy fontos mérkőzés vár rájuk és ott is szeretnénk továbbmenni – mondta Limperger Zsolt.

– A bátorság hiányzott a csapatból, az, amivel jobb eredményt érhettünk volna el. Az elmúlt két hét alapján joggal bízhattunk mi is abban, hogy sokkal merészebb, kreatívabb játékot produkálnak a fiúk, de bennük volt, hogy az Érd csapatával játszunk, akik a mi értékelésünk szerint egyértelműen a bajnokság legjobb csapata. Ezúton szeretnék is nekik gratulálni, mert az egész éves teljesítmény alapján egyértelmű és megérdemelt a pozíciójuk és nem véletlenül bajnokesélyes csapat – fogalmazott Nagy László, a Gyirmót FC Győr II vezetőedzője.

– Nem volt túl nagy tempója a mérkőzésnek, én úgy éreztem. A helyzeteink megvoltak, hogy több gólt rúgjunk, aztán az ellenfél talált egy gólt, amivel izgalmasabbá tette a mérkőzést, de aztán Máté is betalált, így nyugodtan fejezhettük be a meccset – nyilatkozta Kelemen Patrik.

– Ez a második hely olyan, hogy ugyanannyi pontunk van, mint a Kaposvárnak, szóval nem érzem magunkat másodiknak, attól függetlenül, hogy nem mi vagyunk az első helyre írva. Egy jó csapat vagyunk, tavalyhoz képest még jobbak, szóval ott lehetünk a feljutásért folyó harcban – tette hozzá az őszi ezüstéremről.

Az Érdi VSE 2017-es utolsó mérkőzésére november 29-én, szerdán kerül sor, amikor a Magyar Kupa nyolcadik körében a legjobb tizenhat közé jutásért az FC Nagykanizsa vendégeként lép pályára Limperger Zsolt alakulata 12 órától.

NB III, Nyugati csoport, 16. forduló
Érdi VSE–Gyirmót FC Győr II 3–1 (1–0)
Érd, 200 néző. V: Borbás Bottyán (Gyürüsi, Bati)
Érdi VSE: Borek – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós (Füzér, 88.), Kónya, Melczer – Balázsovics (Ország, 81.), Kelemen P., Pintér N. (Tárkányi, 87.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gyirmót II: Rengel – Nagy Bálint, Horváth Csanád, Szőcs, Papp R. – Horváth Dávid (Kovács Zsolt Péter, a szünetben), Tóth László (Kovács Galavics, 82.), Csongrádi, Gál I. (Gelencsér, 62.) – Dávid L., Vörösbaranyi
Vezetőedző: Nagy László
Gólszerzők: Kelemen P. (12.). Melczer (58.), Balázsovics (80.), ill. Vörösbaranyi (72.)

Címkék