Szabó Edina: Úgy éreztem, hogy hibáztam

Szabó Edina, az ÉRD női kézilabdacsapatának vezetőedzője a Digi Sport Reggeli Start című műsorában megindokolta, miért ajánlotta fel lemondását, melyet a klubvezetés nem fogadott el.

Hasonló tartalmaink:

– Úgy éreztem, hogy hibáztam – mondta az ÉRD vezetőedzője, aki hozzátette, nagyon mérges volt magára. A műsorvezető emlékeztetett, a tíz gólos előny elég megnyugtatónak tűnt.

Szabó Edina ennek kapcsán megjegyezte: az ellenfélre jellemző, hogy tízgólos körüli előnyről visszajön, jó játékosokból áll. Kiegészítette azzal, hogy az Issynek ugyanakkora csalódás volt az érdi vereség.

A szakvezető elmondta továbbá: azt gondolta, az elég lesz, hogy nagyon szeretnének továbbjutni, de ez kevés volt.

– Az első félidőben veszítettük el a mérkőzést, addig még lett volna lehetőség arra, hogy saját kezünkben tartsuk a sorsunkat. Ha egy nemzetközi mérkőzésen megadod az esélyt az ellenfélnek, hogy esetleg véghez vigyen egy ilyen nagy bravúrt, akkor már a körülmények sem adottak ahhoz, hogy olyat lépj, ami ezt a helyzetet megváltoztathatja – mondta Szabó Edina.

Hiába ajánlotta fel lemondását az ÉRD vezetőedzője, a csapat kiállt mellette, s a vezetőség sem fogadta el a lemondást.

Az, hogy kiállt a csapat az edző mellett, nekem is egy váratlan fordulat, ez nem szokás. Egységesek voltak a lányok. Azt hiszem, ez az egész érdi klubnak szólt – fogalmazott.

Nem lehet az ember munkáját, egy ilyen csapatot egyik pillanatról a másikra otthagyni, talán nem is volt igazán átgondolt tőlem, de annyira mérges voltam magamra… Nagyon határozott edző vagyok, és beleéltem magam abba, hogy jó vége lesz (az Issy Paris elleni párharcnak), ebből született a hirtelen döntés… Jó érzés volt, hogy a csapat kiállt mellettem. Én is kiállok a játékosaim mellett, mindig nagyon jól dolgoznak – így Szabó Edina.

Címkék