Virtuózok a könyvtárban

Tizennégy éve hegedül, pedig még csak tizennyolc éves. A Virtuózok című televíziós komolyzenei tehetségkutatóban ismerhette meg az ország Bácsy Schwartz Zoltánt, aki a héten néhány zenészbarátjával a Zenei Könyvtár vendége volt.

Hasonló tartalmaink:

Bácsy Schwartz Zoltán 1999-ben született a hollandiai Maastrichtban. Hegedű- illetve brácsaművész szülei révén talán nem is annyira meglepő, hogy csupán négy esztendős volt, amikor először hangszert fogott a kezébe, amit azóta sem engedett el, így manapság már a magyar hegedűművészet egyik nagy tehetségeként tekintenek rá.

Az ifjú hegedűművész két éve már járt városunkban, de ezúttal két barátját is meghívta, hogy közösen zenéljenek illetve meséljenek a fiatal zenészek életéről.

Jóllehet rendszeresen szerepel magyar és nemzetközi versenyeken, koncerteken, játszott rádióműsorban és már most rengeteg elismerés van a háta mögött, mérföldkőnek a Virtuózok című műsorban való szereplését tartja.

Bácsy Schwartz Zoltán ugyan még most is csak tizennyolc éves, de a sok-sok pozitív visszajelzés és persze a hangszer valamint a zene szeretete miatt nem is lehet kérdés számára, hogy ameddig csak lehet, ez lesz a hivatása. Azonban, ami a sikernél és ismertségénél is fontosabb, hogy játékával érzéseket és gondolatokat is át tudjon adni a közönségnek.

Címkék