Heti programajánló

Irodalmi est, görög karácsony, meseszombat, hangszersimogató, bábszínház és Hadikfalvi betlehemes. A héten sem fogunk unatkozni Érden. Mutatjuk, hol és mikor, milyen programokkal várnak a szervezők.

Hasonló tartalmaink:

A Csuka Zoltán Városi Könyvtárban december 13-án, szerdán 17 órától láthatják és hallhatják az érdeklődők Lukács Sándor irodalmi estjét, amelyen a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes és Kiváló művész fogja végigkalauzolni az irodalom-kedvelőket a költészet világában.  Ugyanekkor fog az is kiderülni, ki nyerte az idei betlehemkészítő versenyt.

A Gyerekkönyvtárban december 15-én, pénteken 10-11 óra között ingyenes zenés foglalkozásra várja a babákat és mamákat Tóth Andorné Tímea, december 16-án, szombaton 10:30 órai kezdettel pedig “Karácsonyváró meseszombat” címen várják a kicsiket és nagyokat egy interaktív mesefelolvasásra (a Holle anyót hallgathatják meg Némedi-Varga Tímea előadásában) és kézműves foglalkozásra. A programok ingyenesek, de előzetesen jelentkezni kell rájuk a Gyerekkönyvtár elérhetőségein.

A Parkváros Közösségi Házban december 16-án, szombaton kerül megrendezésre a Görög Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében a görög karácsony, 18 órától görög táncházzal várnak minden érdeklődőt a szervezők.

A Szepes Gyula Művelődési Központban a december 17-én, vasárnap 15 órától kezdődő karácsonyváró családi délutánon a gyerekek megtekinthetik a Nefelejcs Bábszínház “A süni és a kislány ” című előadását, a hangszersimogató keretében Barta Viki ismerteti meg játékos formában a kicsikkel a népi vonós hangszereket, aztán táncház lesz Hudák Ágival és a Kisharang Gyermektáncegyüttessel, a zenét a  Pittyendáré zenekar szolgáltatja, mindeközben karácsonyi kézműveskedéssel, mézeskalács díszítéssel is el lehet itt majd ütni az időt. A gyertyagyújtást követően, 18 órától Hadikfalvi betlehemes lesz ugyanitt az Érdi Bukovinai Székelyek Egyesülete és az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör tagjainak közreműködésével. A programokra a belépés ingyenes.

Címkék