Jónak lenni jó!

Vasárnap egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat a közmédia a hatodik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Hasonló tartalmaink:

Az összegyűlt adományt a hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek és mozgássérült fiatalok segítésére, a gyerekesély programra, valamint a mentőszolgálat fejlesztésére fordítja a szeretetszolgálat – mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője az MTI-nek.
Az 1350-es adományvonalon eddig mintegy 21 millió forint, az adomanyozz.hu oldalon 3 millió forint, a vásárlásra meghirdetett tárgyakból pedig több mint 1,3 millió forint gyűlt össze. Az érdeklődők vasárnap több tárgyra is licitálhatnak: többek között egy 1957-es tokaji aszúra, tetovált Formula 1-es abroncsra, Rafael Nadal világelső teniszező ütőjére, Plácido Domingo operaénekes dedikált Real Madrid futballmezére és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Jónak lenni jó! részére készített felajánlására. A herendi lámpán Hercegh Anita, a köztársasági elnök felesége, valamint Marton Éva operaénekes és Szilágyi Áron olimpiai kardvívó aláírása szerepel. A további megvásárolható tárgyakat a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet megtekinteni – ismertette a részleteket a főszerkesztő.
A reggel 9-től este fél 11-ig tartó műsorfolyam fő helyszíne Kecskemét lesz, de a budapesti Batthyány térre, Szentendrére, Pécsre és Beregszászra is kapcsolnak. Az érdeklődők a Duna, a Duna World, az M1, az M5, a Kossuth és a Petőfi Rádió műsoraiban és az online felületeken követhetik nyomon a gyűjtést és ismerhetik meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét. A műsorvezető Novodomszky Éva, Kovács Koko István, Székely Dávid, Takács Bence és Bősze Ádám lesz, valamint Miklósa Erika operaénekes és Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója is csatlakozik majd. A műsornak exkluzív interjút adott Hercegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete – hangsúlyozta a főszerkesztő.
Napközben több alkalommal kapcsolnak a Fővárosi Nagycirkuszba, amelynek előadásaira hátrányos helyzetű családokat is meghívtak és gyűjtés is tartanak. A cirkusz minden tizedik telefonálónak, aki a vasárnapi műsorban felajánlást tesz, két tiszteletjegyet biztosít.

(forrás: MTI)

Címkék