Ötszáz doboznyi boldogság

Közel ötszáz ajándékcsomag gyűlt össze tíz nap alatt a városi szeretetcsomag akcióban. A cipős dobozok kiosztását megkezdték: a gyermek- és családotthonokba már eljutottak az ajándékok, míg a családokhoz december 21-én szállítják ki az érdi szervezetek, egyesületek, magánszemélyek, iskolák szívből jövő adományait.

Hasonló tartalmaink:

Az ajándékcsomagok mellett gyümölcs, könyvek, pipereholmi érkezett a városi akció keretében, amelyet Pulai Edina (Jobbik) kezdeményezett, és a közgyűlés, a városvezetés, valamint a helyi intézmények (köztük az ÉRD Aréna, a Városfejlesztési Kft., az Érd Médiacentrum, az ÉRD női kézilabdacsapata és több iskola) és magánszemélyek támogattak. A gyűjtés december 9-től 16-áig tartott.

IMG_20171216_121724

A széles körű összefogás eredményeképp mintegy ötszáz gyermek karácsonya lesz boldogabb – és nemcsak a kicsiké, hanem szüleiké, sőt, nagyszüleiké is. A Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai ugyanis nemcsak a a családokhoz szállítják ki a csomagokat: jut belőlük az intézményeknek is. A család- és gyermekotthonokba már elvitték a csomagokat, és jutott belőlük a hajléktalanszállón élő apukáknak, valamint a rossz anyagi helyzetben élő, illetve az idősotthonban lakó nagyszülőknek is, akik így meg tudják ajándékozni gyermekeiket, unokáikat – tudtuk meg  Bereiné Petrik Mária intézményvezetőtől.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Az ajándékcsomagokkal az advent négy üzenetét tudtuk eljuttatni mindenkinek: a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt – fogalmazott a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik ebben a karácsonyi akcióban részt vettek.

Címkék