Zsinórban a negyedik vereség

Nem sikerült győztesen lezárnia a 2017-es évet a BKG-VMG DSE-nek. A férfi kosárlabda NB II (harmadosztály) tizedik fordulójában a Vörösmarty Gimnázium Diáksport Egyesülete tizenöt ponttal kikapott a Dombóvártól.

Hasonló tartalmaink:

A Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában a Dombóvári KSE-t látta vendégül 2017-es utolsó meccsén az érdi kosárlabdacsapat, amely annak ellenére hárompontos előnybe került az első negyed végén, hogy a vendégek távolról rendkívül jó hatékonysággal voltak eredményesek.

De hiába a 14–11-es érdi vezetés, a játékos-edző Valaczkay Gábor sérülés miatt nem állhatott csapata rendelkezésére. S emiatt meglógott a rendkívül gyors játékot produkáló vendég gárda, amely a nagyszünetben már öt ponttal vezetett (24–29), majd a harmadik negyedet is nyolc ponttal nyerte, így a záró felvonásban a győzelemhez tizenhárom pontot kellett volna ledolgoznia az érdieknek. Ez pedig nem jött össze, és amikor már húszpontos előnyben volt a Dombóvár, akkor sikerült kozmetikázni, ám így is 72–57-es vereség lett belőle.

A szezont ígéretesen, 5–1-es mérleggel kezdő BKG-VMG DSE visszaesett, s öt sikere mellett öt vereséggel áll a hetedik helyen.

– Meglepetésre készültünk, de sajnos reális eredmény született. A támadójátékunk, dobószázalékunk nem úgy alakult, ahogy szerettünk volna, 57 ponttal nagyon nehéz a mai kosárlabdában mérkőzést nyerni. Az ellenfél jól dobott, jól játszotta saját játékát, emberfogás és zónavédekezés ellen is jól dobtak távolról, tíz egyforma szintű játékost tudtak cserélni, az én kiválásommal mi pedig öt felnőtt játékossal tudtunk szerepelni… – értékelt a legutóbbi, Kozármisleny elleni vereség alkalmával bokasérülést szenvedő Valaczkay Gábor.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 10. forduló
BKG-VMG DSE–Dombóvári KSE 57–72 (14–11, 10–18, 12–20, 21–23)
Pontszerzők: Miháczi 19, Nyitrai 10, Bosnyák 9, Kerényi, Kern 7-7, Szalai Á. 3, Kovách 2, ill. Tóth Kristóf, Szilágyi T. 15-15, Tóth Máté 13, Lovas, Kun 7-7, Banai 6, Tamás 4, Pölöske, Szente 2-2, Csapó T. 1

Címkék