Angyalkák az iskolában

Ötödik éve látogatnak el az Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziuma (SZISZKI) 9-10. osztályos diákjai a Móra iskolába karácsony előtt, hogy megajándékozzák az ide járó gyereket.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi speciális iskolába jelenleg 85 tanulásban akadályozott gyerek jár, és a diákok mintegy fele nagyon nehéz anyagi körülmények között él. Sokuknak csupán az kerül a fa alá, amit az iskolában kapnak. Érthető tehát, hogy hatalmas öröm fogadta a mintegy száz érkező középiskolást, akik nemcsak a gyerekeket lepték meg egy-egy csomaggal – bennük játékok, édességek, rajzeszközök –, hanem az osztályoknak is hoztak közös ajándékot. A százhalombattai iskola rengeteg adományt is gyűjtött, többek közt ruhaneműket, tartós élelmiszereket, amelyekkel szintén a Móra iskolát ajándékozzák meg. Az adományokat az intézmény osztja szét a gyermekek között decemberben és januárban.

– Az ide járó gyerekek családjai sok nehézséggel küzdenek: élelmezési, fűtési gondjaik vannak. Nagyon nagy segítség számukra ez a sok ajándék – mondta tudósítónknak Sátori Boglárka iskolaigazgató.
– Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy úgy nő fel egy fiatal generáció, hogy megtapasztalja a másságot, a tőlük különböző gyerekek szeretetét, az odafordulást, az elfogadást – tette hozzá.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A SZISZKI-s diákok minden évben örömmel jönnek a mórás gyerekekhez – nem véletlen, hogy idén közel százan érkeztek a nyolcvanöt tanulóhoz –, és sokan már tavaly is itt voltak.
– Nekem ez a küldetésem. Gyógypedagógusnak készülök, így ez a világ nem idegen számomra – mondta mosolyogva az egyik fiatal lány.

A délelőtt nagyon jó hangulatban telt: a vendéglátók műsort adtak az érkezők tiszteletére, majd az osztálytermekben megvendégelték a gimnazistákat házi finomságokkal, és megajándékozták őket az iskolában készített díszekkel. Miután a mórás gyerekek is megkapták az ajándékcsomagot, és kigyönyörködték magukat a sok játékban, körülülték az összetolt asztalokat, és kezdődött a beszélgetés, közös játék: a nagyok kártyáztak, kirakósoztak, rajzoltak az általános iskolásokkal, végezetül pedig közösen, az összes osztály együtt énekelt karácsonyi dalokat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Móra iskolásokra vár még egy nagy meglepetés: december 21-én a Legyél te is angyal! akció keretében önkéntesek látogatnak el a diákokhoz. A gyerekek az előző hetekben papírra vetették karácsonyi kívánságaikat – volt, aki rajzolt, volt, aki levelet írt az angyaloknak. Ezek a kívánságok széles spalettán mozognak, az egy tábla csokoládétól a saját könyvön át a télikabátig. Az angyalkák pedig holnap elhozzák a Móra iskolába személyre szóló ajándékaikat, így az ünnep előtt minden gyermek kívánsága teljesül.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Címkék