Vágjuk zsebre a klasszikusokat!

Nem lesz többé érvényes kifogás arra, hogy miért nem olvasunk a tömegközlekedésen, az, hogy épp nincs nálunk könyv, vagy hogy nincs rá pénzünk, vagy hogy mert túl nagy lenne. Kortárs és klasszikus irodalom vásárolható meg ugyanis a főváros csomópontjain elhelyezett könyvautomatákból okostelefon méretű zsebkönyv formájában jövő tavasztól, írja az MTI.

Hasonló tartalmaink:

A „POKET” nevű, olvasásnépszerűsítő projekttel a tömegközlekedéssel utazókat és a fiatalokat akarják elsősorban elérni, – olvasható a POKET projekt létrehozóinak MTI-hez eljuttatott közleményében, és olyan művészek fémjelzik a munkákat, mint Vecsei H. Miklós színművész és Grecsó Krisztián író.

 A legalább hat budapesti, forgalmas csomópontokon elhelyezett könyvautomatákból 990 forintért vásárolhatók majd meg 2018 márciusától a zsebkönyv méretű irodalmi művek, amelyeket a Moholy-Nagy László Művészeti Egyetem grafikusai terveztek. A nyári szezonban megjelennek a legfontosabb fesztiválokon, ahol magyar regények angol fordításai is helyet kapnak a könyvautomatákban. “Értékes és érdekes műveket fogunk eljuttatni az olvasókhoz, megfizethető áron és minél könnyebben elérhető módon. Értékes és érdekes pillanatokkal szeretnénk kitölteni a közösségi közlekedés üresjáratait” – nyilatkozta Vecsei H. Miklós színművészt. Grecsó Krisztián, író szerint a POKET arra is alkalmas, hogy egy fiatalosabb, egymásra figyelőbb olvasóközösséget hozzon össze.

(forrás: MTI)

Címkék