Ki mondta, hogy az irodalom magányos műfaj?

A Margó biztos nem. Október 18-án indul és 21-éig, vasárnapig meg sem áll a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a Várkert Bazárban, ahol idén a szervezők negyven kiadó legfrissebb könyveivel, hat külföldi íróval, 5 színpadon több, mint 100 programmal várják az irodalom szerelmeseit, hogy bebizonyítsák, az irodalom nagyon is tud közösségi műfaj is lenni.

Hasonló tartalmaink:

Míg a nyári Margó a kortárs magyar irodalom és írók fesztiválja, az őszin most már hagyományosan a friss megjelenéseké és a külföldi íróké a főszerep. Idén itt lesz a szexuális életéről írt könyvével ismertté vált művészettörténész és író, Catherine Millet, aztán Susan Faludi, aki magyar származású apja után nyomoz Előhívás című könyvében, de egy disszidens magyar család történetét írta meg Akos Doma is, aki szintén a  fesztivál vendége lesz, A vágyak útja című regényében, míg az Irakból Németországba menekülő Abbas Khider A pofon című regényben egy bevándorló hiteles történetét meséli el.

Bemutatja új kötetét a fesztiválon többek közt Lackfi János, Máté Gábor, Nyáry Krisztián, Varró Dániel, Kollár-Klemencz László és Cserna-Szabó András. És lehet majd doku-, illetve riportfilmet nézni Krasznahorkairól és Nádas Péterről is.

Csütörtökön délután kiderül, ki nyeri idén a Margó-díjat, azaz kié lesz idén a legjobb első prózakötet. A fesztivál alatt ingyenesen elérhető lesz a Margó.fm mobilalkalmazás is, amin az AEGon Művészeti Díjra jelölt legjobb 10 alkotásból (többek közt Nádas Péter, Nádasdy Ádám, Parti Nagy Lajos, Tóth Krisztina szövegeiből) olvasnak fel színészek.

Valuska László fesztiváligazgató beszélt a részletekről az Érd FM 101.3-nak:

 

Címkék