Egy tányérnyi szeretet

Több éves hagyomány, hogy a Fülöp és a Szabó család a Kálvin Téri Református Gyülekezet segítségével szebbé teszi a karácsonyt a nehéz helyzetben élők számára. December 25-én a Kálvin téri templom kertjében gulyáslevessel, kenyérrel, süteménnyel, szaloncukorral, no meg jó szóval várták az érkezőket. Zömmel idős, egyedülálló emberek jöttek: sokuknak ez az alkalom jelentette nemcsak az ünnepi asztalt, hanem a társaságot is.

Hasonló tartalmaink:

Egyedül élek, az egyik fiamat eltemettem, a másik Budapesten él, és egy nagy műtétből lábadozik, így idén egyedül töltöm a karácsonyt – mondta a szemét törölgetve egy idős hölgy. – Délután kimegyek a Dunához, ott van a fiam kegyeleti helye, aztán a temetőbe látogatok ki. Így telik az ünnep – sóhajtott, hozzátéve: ha a fiával nem is találkozik, naponta beszélnek telefonon.

– Minden esztendőben eljövök erre az ételosztásra. Az élettársammal élek, főzött karácsonyra káposztát, meg mindent, ami kell, de jól jön ilyenkor minden támogatás – mondta egy idős férfi.

A Fülöp és a Szabó családok évek óta megrendezik ezt a szeretetvendégséget a Kálvin téri református templom kertjében. Idén nyolcvan adag gulyásleves, szaloncukor, és a Kati Mami Pékség jóvoltából kenyér és sütemény várta az étkezőket. A helyszínt az Érdi Református Gyülekezet adta, ők segédkeztek az étel kiosztásában is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Addig vagyunk itt, amíg el nem fogy a nyolcvan adag étel. Azért tartjuk fontosnak ezt a vendéglátást, mert úgy érezzük, ezt meg kell tennünk a közösségért, a rászorulókért – mondta az ÉrdMostnak Fülöp Barbara.

Erdélyi-Takács István református lelkész, aki évek óta ad otthont ennek a magánkezdeményezésnek, és segíti is azt, tudósítónknak úgy fogalmazott: vannak, akiknek karácsony előtt még csak-csak jut meleg étel, ünnep idején azonban sehol sem várja őket terített asztal. Így viszont ők is ebédhez, társasághoz juthatnak.

 

Címkék