Győzelemmel zárták az évet a kézisek

Hatgólos, 27–21-es győzelmet aratott a K&H női kézilabda liga kilencedik fordulójában a Kisvárda Master Good SE vendégeként az ÉRD.

Hasonló tartalmaink:

Nem kezdte jól a kisvárdai meccset Szabó Edina együttese, vagy Mátéfi Eszter tanítványai kezdték nagyon jól, hiszen amíg Orbán Adrienn és Samira Rocha szélről bevették Janurik Kinga kapuját, addig a túloldalon Triffa Ágnes az első négy érdi kísérletet egyaránt hárította.

Ez viszont nem szegte kedvét az érdieknek, Kisfaludy Anett szépített, Kiss Nikolett pedig egyenlített, s ahogy a kapuban Janurik Kinga is egyre többször találkozott a labdával, úgy nőtt az ÉRD előnye, amely egy 6–1-es szériával, 10–5-re lépett meg, s a szünetben hiába volt tíz védése a hazaiak kapusának; Janurik tizenkétszer akadályozta meg a várdai lövéseket, s támadásban is remekeltek az érdiek, így majdnem tíz góllal vezettek (9–18).

A fordulás után úgy tűnt, kiütés lesz belőle, de 20–9-es vendég vezetés után egy 8–2-es hazai rohammal viszonylagosan szoros eredménnyel, 22–17-es érdi vezetéssel fordultak a hajrára a felek.

Triscsuk Krisztináék azonban nem tudták ledolgozni a hátrányt, így az ÉRD az első néhány percet leszámítva a mérkőzést végig kézben tartva igazolta a papírformát, s 27–21-re nyert a 2017-es év utolsó mérkőzésén.

– Ez a 2017-et lezáró nagy kihívás volt a mai meccs. Nagyon készültünk a találkozóra, hiszen tudtuk, hogy egy remek ellenfél ellen lépünk pályára. Mondtam a lányoknak, ahogy szépül itt a létesítmény, úgy erősödik az ellenfél csapata is. Sportszerű, jó hangulatú mérkőzés volt, ezt köszönjük a Kisvárdának. Sok sikert nekik! Saját csapatommal és a mérkőzéssel elégedett vagyok, hiszen egy fegyelmezett és lelkes játékkal hozták a lányok ezt a meccset, Kívánom nekik, hogy így folytassák 2018-ban is – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője, aki később újságírói kérdésre elmondta, Tóth Gabriella a napokban belázasodott, ezért nem kapott lehetőséget korábbi együttese ellen.

– Tudtuk, hogy egy nagyon jó képességű játékosokból álló, remek együttest fogadunk ma, már jó pár éve a bronzérem tulajdonosa az érdi csapat és évről évre erősödik. Mi is felkészültünk, rengeteget dolgoztunk. Nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, de nagy előny, amit az első félidőben adtunk. A második félidőben nem sikerült megközelíteni az ellenfelet és teljesen megérdemelten nyerte meg ezt a találkozót. Örülök, hogy sportszerű mérkőzés volt, de sajnálom, hogy az első félidő részünkről nem volt annyira jó, mint a második, akkor még jobb lett volna. Nekünk tanulnunk kell és bízom benne, hogy a mai mérkőzés tanulságait már a következő fordulóban hasznosítani tudjuk – fogalmazott Mátéfi Eszter, a Kisvárda szakmai igazgatója.

– Nagyon készültünk erre a meccsre, itt nem olyan könnyű nyerni, nincsenek könnyű meccsek, de az első félidőt nagyon jól zártuk le, minden jól működött, a védekezés és a lerohanás is. A kapusok nagyon jól védtek. A második félidőben leapadt az előnyünk, de attól függetlenül büszke vagyok a csapatra, mert nagyon jól együtt voltunk és csapatként működve végigküzdöttük a meccset – mondta a három gólt szerző érdi beálló, Kisfaludy Anett.

– Sokat készültünk, de egy félidőnyi előnyt nem lehet adni egy olyan csapatnak, mint az ÉRD, amely lerohanásokból és gyors játékból él. Látszik, hogy van egy összeszokott soruk és egy még oda beszokó játékosok. Mi a második félidőre érkeztünk meg a meccsbe, az elsőben bennmaradtunk az öltözőben. Sajnálom, hogy nem tudtunk meglepetést okozni, hisz erre készültünk, mi is építkezünk hétről hétre. Nagyon kemény mérkőzéseink lesznek és az is jó, hogy az ÉRD-del találtuk magunkat szemben, a következő ellenfél pedig a Dunaújváros lesz, amely hasonló játékot fog játszani – mondta a hazai kapuban remeklő Triffa Ágnes.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 9. FORDULÓ
KISVÁRDA MASTER GOOD SE–ÉRD 21–27 (9–18)
Kisvárda, 1000 néző. V: Bíró Á., Kiss O.
KISVÁRDA: TRIFFA – Orbán Adrienn 3, Triscsuk 3, Hakunova, Milanovic-Litre 1, Umanec, Rocha 3
Csere: Dzsukeva (kapus), DMTIROVICS 8 (5), Radojevics 1, Szabó V. 1, Katona F. 1
Szakmai igazgató: Mátéfi Eszter

ÉRD: JANURIK – Krpez Slezák 6 (1), Kiss N. 1, Roberts 1, KISFALUDY 3, SIGNATÉ 4, Gávai 1
Csere: FOGGEA (kapus), SZABÓ L. 4 (1), A. Bulatovics 1, M. González 1, C. Lassource 2, Klivinyi 3
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–0. 9. p.: 3–4. 19. p.: 5–10. 33. p.: 9–20. 42. p.: 15–21. 53. p.: 18–25.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 4/3

Címkék