Ünnepélyes évzáróval adta át új termét az Érdi Box Klub

Júniusban elköltözött a 2014 szeptemberében átadott edzőterméből az Érdi Box Klub, hiszen a magas bérleti díj mellett nem tudta fenntartani azt az egyesület, ezért egy új helységet épített, ahol modern körülmények között készülhetnek az ÉBK ökölvívói.

Hasonló tartalmaink:

A Nyitra utcai épületben már a költözés óta az építkezéssel párhuzamosan zajlottak az edzések, eredetileg már szeptemberben át akarták adni az új termet, végül a 2017-es évzáróval együtt került sor a teremavatásra.

Az átadón jelen volt Simó Károly, Érd Megyei Jogú Város alpolgármestere és Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség vezetője, a Sport- és Ifjúsági Bizottság alelnöke, valamint Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke is.

Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője elmondta, hogy sajnálatos módon nem tudták a saját maguk által kiszabott határidőre elkészíteni a termet, hiszen az alapterület kicsi volt, így az épülethez hozzá kellett építeni, s az építkezés során folyamatosan új ötleteik lettek, melyeket meg is valósítottak. Dobrádi Zsolt hozzátette, egy családias hangulatú termet sikerült létrehozniuk, s minden eszköz rendelkezésre áll, ami egy ökölvívóteremhez szükséges, így hat bokszzsák, tükrök (melyek a kezdő sportolók technikájának fejlesztéséhez kellenek), a versenyszorítónál valamivel kisebb ring, valamint egy erősítő részleg is kialakításra került.

Az ÉBK edzője hangsúlyozta továbbá, hogy az emeleten két öltözőt is létrehoztak, melyeknél zuhanyzási lehetőség is van. Az új létesítmény kapcsán fontos volt még, hogy klimatizált, azaz télen fűthető, nyáron hűthető, hiszen az előző teremben nem tudtak fűteni. Hozzátette, egyedül annyi a „hiba”, hogy nem túl nagy terem, de egyszerre tizenöt-húsz fővel kényelmesen tudnak dolgozni.

Erdei Zsolt, a MÖSZ idén áprilisban megválasztott elnöke elmondta: az Érdi Box Klubban lehet látni, nem arra megy ki a játék, hogy az ember megtöltse a zsebét, hanem azért csinálják, mert szeretik a bunyót és a szakszövetségnek ilyen emberekre van szüksége, akik tenni akarnak a magyar bokszért, itt Érden, a Dobrádi-család szíve-lelke benne van ebben az edzőteremben. Erdei Zsolt bízik benne, hogy Érden olyan gyerekeket nevelnek, akik a későbbiekben világszínvonalon fogják képviselni Magyarországot.

Dobrádi Csilla, többszörös magyar bajnok, az ÉBK edzője hangsúlyozta, mivel az új terem a sajátjuk, ezért sokkal jobban ki tudták alakítani saját terveik szerint a létesítményt. Az eddig bevált módszer szerint továbbra is külön edzések lesznek a kezdők és a haladók számára, bár terveik között szerepel, hogy a kezdőket korosztályokra is bontják, ám ez még a jövő zenéje, még megvárják, hogy mindenki megszokja az új termet. Ötletek mindig vannak, elsődleges még a szigetelés, illetve a parkolás, amelyek nincsenek teljesen készen, s a tervek között szerepel, hogy tovább bővítsék a termet.

(fotók: Irmai Zsófia Photography)

Címkék