Vigyázat! Telefonos csalók!

A napokban bejelentés érkezett a Magyar Biztosítók Szövetsége ügyfélszolgálatára, hogy egy +36 61 272 kezdetű telefonszámról valaki a MABISZ nevében 90 ezer forint befizetésére szólította fel a panaszost, arra hivatkozva, hogy lakott területen belül 105 km/h sebességgel hajtottak az autójával.

Hasonló tartalmaink:

A hívott fél kérdéseinek hatására a telefonáló belezavarodott a válaszaiba, végül azt mondta, hogy csak viccelt, és megszakította a beszélgetést. Visszahíváskor a jelzett szám már nem csengett ki. A hívott fél csalás kísérlete miatt bejelentést tett a rendőrségen.

A MABISZ felhívja a figyelmet arra, hogy a +36 61 kezdetű hívószámról érkező telefonos megkeresések nem a szövetség részéről érkeznek. A MABISZ elkülönített szervezeti egységének munkatársai kizárólag kárrendezési ügyekben (és telefonon a legritkább esetben) keresik csak meg az ügyfeleket, előzetes írásos kapcsolatfelvételt, illetve hivatalos bekérőt követően. A telefonos megkeresés minden esetben az ügyfél személyének és a kárügy adatainak beazonosításával zajlik – hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Címkék