Bővülhetnek az enni adok dobozok Érden

A szekrény megjelenését lelkesen fogadták az érdiek, ezért akár bővülhet Érden az „enni adok dobozok” száma. Az önkéntesek már szervezik, hogy újabb vízhatlan edényt rakhassanak ki a városban, amellyel a rászorulókat segíthetik.  A következőt Parkvárosban szeretnék elhelyezni, de még nincs meg a pontos hely – mondta az egyesület elnöke. Smudláné Fazekas Margit, az országos mozgalmat koordináló Re-Formáló Egyesület elnöke szerint jól működik az érdi enni adok szekrény, folyamatosan érkeznek ételek, és el is fogy belőle.

Hasonló tartalmaink:

Az Enni adok ételdobozok ötlete már évek óta jelen van az országban, de nemrégiben a Re-Formáló Egyesület hivatalosan is felkarolta a kezdeményezést, hogy minél több emberhez jusson el a gondolata, és minél többen segíthessünk. Az első Enni adok-enni kapok szekrény a Balatoni út – Kövirózsa utca sarkánál található húsbolt oldalán van. 

A doboz egy 65x59x39 cm-es, műanyagból készült, fém megerősítésekkel felszerelt, vízálló szekrény, amibe bárki elhelyezhet élelmiszereket, amelyeket aztán a rászorulók szabadon elvihetnek és elfogyaszthatnak. Minden dobozhoz tartozik egy önkéntes csapat is, akik tisztán tartják a szekrényt, és naponta legalább egyszer meglátogatják és ellenőrzik az ételeket. Ez lehet tartós élelmiszer, házi készítésű főtt étel, készétel, sütemény, gyümölcs, zöldség, édesség vagy éppen pékáru.

Hallgassa meg az ÉRD FM 101,3 interjúját Smudláné Fazekas Margittal!

Címkék