Segítsen, hogy segíthessenek!

Tavaly a két ünnep között szerelték fel Érdligeten az első “Enni adok – Enni kapok”dobozt aminek az a lényege, hogy bárki elhelyezhet élelmiszereket, amelyeket aztán a rászorulók szabadon elvihetnek és elfogyaszthatnak. Minden dobozhoz tartozik egy önkéntes csapat is, akik tisztán tartják a szekrényt, és naponta legalább egyszer meglátogatják és ellenőrzik az ételeket. Az elmúlt egy hónapban kialakult a tapasztalat az érdi dobozzal kapcsolatban, és megállapítható, hogy  a rászorulók körében egyre népszerűbb, azonban a visszatöltése akadozik, mert kevesen vannak, akik rendszeresen feltöltenék. Az Enni adok ételdobozok ötletét felkaroló Re-Formáló Egyesület ezért keresi azokat az érdi vállalkozókat, akik segítenének nekik. 

Hasonló tartalmaink:

26804760_1793783737300106_864570466630184378_n- Sajnos azt tapasztaljuk, hogy a kezdeti fellángolás után Érden is alább hagyott a lelkesedés, de nem szeretnénk eljutni oda, hogy üres dísztárgy legyen a falon a dobozunk. A magunk részéről komplett működő rendszerrel, önkéntes hálózattal, támogatókkal támasztjuk alá az ételdobozaink működését, de szükségünk van további segítőkre, akik rendszeres adományaikkal segítenék feltölteni az érdi dobozt – mondta érdeklődésünkre Smudláné Fazekas Gitta, a Re-Formáló Egyesület elnöke. Hozzátette: Érden is létrejött egy önkéntes csapat, akik rendszeresen főznek, naponta 18-20 adag főtt ételt tesznek a dobozba, ellenőrzik a lakosság által hozott adományokat és tisztán, higiénikusan tartják a rendszert. – Sajnos elmúltak az ünnepek, elmúlt az emberek adakozó kedve és az óriási lelkesedés után kevés élelmiszer jut az érdi dobozba, ami nagyon népszerű lett, hiszen mindenki csak három dolgot vehet ki, viszont naponta több tucat étel elfogy belőle. Azt szeretnénk, ha jelentkeznének olyan érdi pékségek, zöldségesek, esetleg kifőzdék, akik szívesen felajánlanák a nap végén megmaradt árujukat, amik egyébként másnap a kukában végeznék. Nem szükséges elhozniuk sem, az önkénteseink mindennap elmennének érte – húzta alá  Smudláné Fazekas Gitta.

26992408_1804923812852765_7930360207357615708_nAz Enni adok ételdobozok a nap 24 órájában nyitva állnak. Ezek non-stop elérhető műanyag szekrénykék, amelybe bárki betehet élelmiszert, ételt és a rászorulók pedig naponta 3 darabot kivehetnek belőle. Az egyesületünk első ételdoboza 2017.augusztus elején indult Budapest XXII. kerületében. A visszajelzések nagyon jók, várakozáson felüliek. Az érdiek nagyon szeretnék, ha Parkvárosban is lennének Enni adok dobozok, amiknek már a helye is megvan, azonban a Re-Formáló Egyesület elnöke azt mondta, hogy amíg nem áll be az Érdligeti doboznál a kereslet-kínálat egyensúlya, addig nem akarják elindítani az újabb dobozokat, mert azt nem szeretnék, hogy a rászorulók megszoknák, utána pedig nem találnának benne semmit, mert nincs aki töltse.

Önkéntesnek és támogatónak jelentkezni az alábbi telefonszámon: 06 30 296 4361, vagy e-mail címen lehet: reformalo.egyesulet@gmail.com

 

Címkék