Egyéves az Érdi Tankerületi Központ

Egyéves születésnapját ünnepelte csütörtökön az Érdi Tankerületi Központ. A rendezvényen Sárközi Márta tankerületi igazgató beszélt az első év kihívásairól és sikereiről, az intézmények jó gyakorlatáról, és a meghívott iskolaigazgatók is megosztották egymással tapasztalataikat.

Hasonló tartalmaink:

A tankerületi igazgató elmondta: a központ idei költségvetési kerete 14,6 milliárd forint, míg 2017-ben 14,39 milliárd forinttal gazdálkodhattak. Ennek az összegnek az oroszlánrészét (9,32 milliárd forintot) személyi juttatásra fordították, míg beruházásra, felújításra, karbantartásra 1,11 milliárd forintot költöttek – ebbe beletartozik az is, hogy az iskolákat decemberben informatikai eszközökkel látták el, több mint ötszázmillió forint értékben.

A tanulmányi eredményeket illetően Sárközi Márta elmondta: a tankerületi központhoz tartozó iskolák nagyon szép eredményeket érnek el, legyen szó akár nemzetközi, akár országos versenyekről. A kompetenciaméréseken 6. és 8. évfolyamon a legtöbb intézmény az országos átlag felett teljesített, középiskoláik pedig magasan meghaladják az országos átlagot a 10. évfolyamon.

– A tankerületi központ 2017. január 1-jén kezdte meg működését. A személyi és tárgyi feltételek – köszönet Érd városának, hogy új, 400 négyzetméteres épületünkbe költözhettünk – megteremtődtek, szabályzatainkat megalkottuk, az intézményekkel elkezdtük lerakni az együttműködés alapjait. Szolgálni szeretnénk. Segíteni, és fenntartói minőségünkben esélyegyenlőséget és hátránykompenzációt biztosítani valamennyi intézményünknek. Vagyonkezelőként jó gazdái szeretnénk lenni iskoláinknak, s jó kapcsolatot ápolni a tulajdonos települési önkormányzatokkal. Ehhez az elmúlt egy évben az alapokat leraktuk – hangsúlyozta Sárközi Márta, aki a 2018-as tervekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: szeretnének tankerületi szinten pedagógus továbbképzéseket, illetve szakmai munkaközösségeket szervezni.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék