Meleg ebéd, szeretettel

Tavaszi meleg köszöntötte az idei első ételosztásra érkezőket. A vasárnapi ebéd – babgulyás, péksütemény, lekváros bukta és tea – felszolgálásában Aradszki András országgyűlési képviselő is segített. Az Emma utcában minden vasárnap meleg étel várja az érdieket a téli hónapokban, a Szociális Gondozó Központ és az egyházak jóvoltából.

Hasonló tartalmaink:

A téli szezonban ez volt a hatodik, az idei esztendőben pedig az első ételosztás, amit több is követ még, hiszen ebben az évben is márciusig tervezik az akciót a szervezők.

A január 7-ei szeretetvendégséget a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség szervezte, az Érdligeti Római Katolikus Plébánia, a KÉSZ, az Érdi Konzervatív Kör és a Katolikus Szülők Érdi Egyesülete közreműködésével. Az ebéd mellett sok jó minőségű ruhából, cipőből válogathattak a rászorulók.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Nagy öröm, hogy a hívek adományozó kedve felülmúlta a várakozást, ugyanakkor szomorú, hogy még mindig szükség van az ilyenfajta támogatásra. Sajnos, mindig lesznek olyan emberek, akik különféle okok miatt nehéz élethelyzetbe kerülnek, és akiken segítenünk kell. Köszönet illeti a Szociális Gondozó Központot, illetve az egyházakat, hogy áldozatos munkájuknak köszönhetően megvalósul ez a téli ételosztás. Úgy gondolom, a keresztény embereknek ennyit tenniük kell másokért – hangsúlyozta dr. Aradszki András, aki egyházközségi képviselőként maga is részt vett a vasárnapi ételosztásban. Az ebéd adagolásában, felszolgálásában több mint húszan segédkeztek január 7-én.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ahogy Paróczai Zoltánné, a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ vezetője, az ételosztás főszervezője elmondta, négyszáz adag étel készül minden vasárnap, ebből mintegy 180 adagot házhoz szállítanak azoknak, akik egészségi állapotuk, illetve a távolság miatt nem tudnak eljönni. Ezen a télen már az egyházak is segítenek a házhoz szállításban.

– Évről évre szélesebb a támogatottak köre. Nemcsak idős, egyedülálló embereknek, hanem kisgyermekes családoknak is házhoz visszük az ételt: úgy tapasztaljuk, a gyerekes anyukák szégyellnek eljönni – tette hozzá Paróczai Zoltánné, aki felhívta a figyelmet arra:  január 21-én nem az Emma utcában, hanem a Balatoni úton tartják az ételosztást, a park melletti húsboltnál, ahol Morzsik Attila önkéntes – aki rendszeresen részt vesz a vasárnapi ebédek elkészítésében – látja vendégül csirkepaprikással az érkezőket.

 

Címkék