Torrentének összejött

A Torrente vegyes röplabdacsapata nyerte a jubileumi, tizedik alkalommal rendezett maratoni, az adott évszámnak megfelelő perchosszúságú röplabdatornát, melyet a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában rendezett a Delta RSE Érd.

Hasonló tartalmaink:

Január 5-én, éjfélkor T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármesterének köszöntője után indult útjára a labda a 2018 perc röplabda, a Röplabdázás ünnepe elnevezésű rendezvényen, két pályán a Batthyányban, ahol tizennyolc csapat küzdött meg egymással 2018 perc alatt, s 90 meccset rendeztek!
A vegyesröplabda szabályai szerint zajló verseny mérkőzései két nyert szettig tartottak. A három, hatcsapatos csoportból az első két helyezett az első hat helyért rendezett helyosztón, a csoportok harmadik és negyedik helyezettjei a hetedik helyért, az ötödik és hatodikak pedig a tizenharmadik helyért viaskodtak.

A torna győztese végül az a Torrente lett, amely már negyedik alkalommal vesz részt a viadalon, már tavaly is az élmezőnyben végzett, a 2016-os versenyen pedig a Gépállat SC mögött második lett. A Torrente a C-csoportban mind az öt mérkőzését megnyerte, impozáns, +89-es pontkülönbséggel – a veretlen mérleg és a magabiztos győzelmek már ekkor jelezték, hogy jó eséllyel meg is nyerheti a versenyt a Torrente, hiszen egyedüli hibátlan csapatként jutott tovább, pedig a tavalyi győztes, az A-csoportos Ádi és a Mókusok formáció pontkülönbsége jobb volt, csak éppen Ádiék egyik meccsükön buktak egy játszmát.

Aztán a helyosztók során a Szalai Tamás vezette Torrente első három meccsét ugyancsak megnyerte, majd negyedik mérkőzésén 1:1-es szettaránnyal, de pontkülönbséggel kikapott, majd az utolsó mindent eldöntő találkozóját a címvédővel vívta, s miután 1:1-gyel, több szerzett ponttal megnyerte a meccset, tornagyőztes lett!

Az első helyezett csapat egyik jutalma pedig az volt, hogy a magyar szenior válogatott ellen is pályára léphetett. A Széll Mártából, Lengyel Gabriellából, Rácz Mártából, Gazsi Péterből, Botyánszki Jánosból és Kovács Attilából álló szenior csapat alaposan bekezdett, s 4:0-ra, majd 8:1-re is vezetett, sőt, 16:6-nál az első játszmában tízzel is vezetett, mégsem tudta behúzni a nyitó felvonást, miután a Torrente zsinórban 12 (!!!) nyitást hozott, s 19:16-ra fordított, végül 25:22-re hozta az első játszmát.

A másodikban pedig már nem is engedte ki kezéből a vezetést a tornagyőztes: 4:0-ra, 10:5-re, 17:12-re és 23:15-re is vezetett, végül 25:18-ra behúzta a második szettet, így a gálameccset is megnyerte.

Az utolsó mérkőzés után kezdődött az eredményhirdetés: a harmadik helyezett Ádi és a Mókusoknak Simó Károly, Érd alpolgármestere adta át a díjakat, majd az ezüstérmes Tobagói Pingvineknek Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, a tornagyőztes Torrentének pedig dr. Simicskó István honvédelmi miniszter adta át a kupákat.

A legjobb női játékos a bronzérmes Ádi és a Mókusokból került ki, Ördög Rita dr. Kotsis Attiláné, Gabi nénitől, a Halhatatlan Röplabdázók közé beválasztott korábbi kiváló sportolótól vehette át az egyéni elismerést. A legjobb férfi játékos a Tobagói Pingvinektől Tumpech Ádám lett, aki pedig a 266-szoros válogatott Buzek Lászlótól kapta meg saját kupáját.

A legjobb érdi női játékosnak a Delta tagjaiból álló, „Átok rátok, Szénhidrátok” nevet viselő csapatból Laub Reginát, a legjobb érdi férfi játékosnak Selmeczi Manót választották, a díjakat Simó Károly adta át.

A legidősebb játékosnak járó különdíjat Varga Balázs, a Pénzügyőr SE ügyvezető igazgatója adta át a 73 éves Mészáros Józsefnek.

A torna fővédnöke dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter, a védnökök között volt dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, dr. Aradszki András, energiaügyért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és T. Mészáros András, Érd polgármestere is.

A 2018 perc röplabda, a Röplabdázás ünnepe torna végeredménye:
1. Torrente
2. Tobagói Pingvinek
3. Ádi és a Mókusok
4. GAME-kapocs
5. First Time
6. Dundi Krumpli
7. Beretva élen
8. Go Free
9. Kutyászok
10. Átok rátok, Szénhidrátok!
11. Ne Add Fel!
12. El Capitano
13. Pontvadászok
14. Támadó gőték
15. Általános Elektromos
16. A kispad legjobbjai
17. Szélvész
18. Prohászka Dream Team

A gálameccsen:
Torrente–Magyar Szenior Vegyesválogatott 2:0 (25:22, 25:18)

A győztes csapat tagjai: Horváth Klaudia, Lador Szilvia, Tóth Réka, Vajda Evelin, Jezéri András, Máté Tamás, Marton Tamás, Szalai Tamás

fotók: Boros Sándor

Címkék