Ismét tényező a magyar röplabda

A magyar röplabdasport ismét tényező a nemzetközi porondon a hazai szövetség (MRSZ) elnökségi tagja szerint – írja a Magyar Távirati Iroda.

Hasonló tartalmaink:

Dömötör László, a Delta RSE Érd elnöke, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja az M1 aktuális csatornán hétfő este elmondta: a magyar röplabdasport nagy léptékben haladt előre az elmúlt években. Kiemelte a női válogatott teljesítményét, így az elmúlt évek két Európa-bajnoki szereplését, illetve a World Grand Prix sorozat harmadik osztályának megnyerését.

– Az elmúlt évek munkája mind klubszinten, mind szövetségi szinten beérett – szögezte le az MRSZ elnökségi tagja. Dömötör László hozzátette, az, hogy a röplabda bekerült a látvány-csapatsportágak társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatási rendszerébe (tao), nagy lehetőség és munka is egyben.

– Ezt a lehetőséget ki kell használnunk, élnünk kell vele. Jó úton haladunk, hogy újra erős legyen a sportág – fogalmazott a Delta RSE Érd elnöke, aki elmondta továbbá, hogy 2018 januárjának első hétvégéjén ismét megrendezik az adott évszámban megfelelő perchosszúságú maratoni röplabdatornát Érden, ahol húsz csapat több mint kétszáz játékosa fog 2018 percen keresztül röplabdázni.

Az amatőr versenyre néhány napig még lehet nevezni. A győztes csapat egyik ajándéka, hogy a torna utána szenior vegyesválogatott ellen léphet pályára.

 

Címkék