A magyar bajnok első junior versenye

Az amatőr ökölvívók legutóbbi, serdülő magyar bajnokságán aranyérmes, azt megelőzően ezüstérmet szerző Csóka Klaudia első junior és nemzetközi versenyére készül.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Box Klub fiatal versenyzője 2018-ban vált junior korú versenyzővé, azt követően, hogy tavaly első, két éve második lett a 70 kilogrammosok küzdelmeiben az országos bajnokságon.

Csóka Klaudia ezt követően a juniorok 75 kilós kategóriájában első nemzetközi megmérettetésére készül, hiszen az eredetileg kedd óta tartó Nemzetek Kupáján vesz részt a magyar válogatott többi női tagjával a szerbiai Zomboron. A mérkőzések azonban csak csütörtökön kezdődnek, s egy indiai ellenféllel kezd.

A Bokszvilágszövetség egyik legrangosabb, A-kategóriás női versenyét 2018-ban már hetedszer rendezik, ahol a junior, az ifjúsági és felnőtt korosztályok legjobbjai csapnak össze. Magyarországot három junior, öt ifi és három felnőtt öklöző képviseli, amely a negyedik legnagyobb szám India, Kazahsztán és a házigazda Szerbia delegációja mögött. A viadalra több mint harminc országból közel 200 sportoló érkezik.

 (fotó: Irmai Zsófia Photography​)

Címkék