Pest megyei rangadóval nyitnak a kézisek

Első mérkőzését játssza a 2018-as esztendőben az ÉRD női kézilabda csapata, amely a K&H női kézilabda liga NB II 11. fordulójában a Vác vendége lesz. 

Hasonló tartalmaink:

Pest megyei rangadó. A tabella harmadik helyén álló ÉRD az ötödik GVM-Europe Vác együtteséhez látogat az NB I tizenegyedik fordulójában. Szabó Edina együttese a Kisvárda elleni, „évzáró” mérkőzés után 2018-ban először lép pályára. Az ellenfél a kilenc meccset játszó, ez alatt hat győzelmet arató, emellett három vereséget szenvedő Vác lesz.

Szilágyi Zoltán együttese eddig a Kecskemétet, a Budaörsöt, a Békéscsabát, a Vasas, az MTK és a Fehérvárt, azaz a tabella alsó régiójába tartozó csapatokat győzte le. A Debrecentől, a Siófoktól, illetve a Győrtől egyaránt vereséget szenvedett.

A dunakanyari egyesület legeredményesebb játékosa a brazil Karoline de Souza 40 góllal, mögötte Sanja Radoszavljevics (35), Lakatos Rita (33) és Dijana Jovetics áll (32) a házi góllövőlistán, ám figyelemreméltó, a kapus, Barbara Arenhart öt gólja is. A korábbi érdi, a Vácon nevelkedő Barján Bianka nyolc meccsen tizenkilencszer volt eredményes.

Az ÉRD házi góllövőlistájának élén ezzel szemben Krpez Slezák Katarina áll 87 találattal, amellyel nem csak a csapatnál, hanem az egész NB I-ben toronymagasan vezet, hiszen a bajnokság második legeredményesebb játékosa a békéscsabai Walfisch Mercédesz is tizennyolc gólra van az érdi jobbszélsőtől.

A pénteken, 20.30-kor kezdődő, az M4 Sport által élőben közvetített mérkőzést a Bonifert Ferenc, Oláh Viktor játékvezetői kettős vezeti.

K&H női kézilabda liga, 11. forduló
01.12., 20.30:
GVM-Europe Vác–ÉRD (tv: M4 Sport)

fotó: handballerd.hu/Dénes Balázs

Címkék